„Mano pateikime komentuojant nutarimą bus pateikta nauja informacija ir atkreiptas dėmesys į tam tikrus aspektus, kurie galbūt nepakankamai buvo įvertinti anksčiau“, – žurnalistams sakė S. Jakeliūnas.

Tiesa, jis plačiau nekomentavo, kaip atrodys ketvirtadienį pristatoma informacija.

„Aš galbūt nenorėčiau dabar leistis (į kalbas. – ELTA), bet rytoj bus galima pateikti komentarų“, – sakė S. Jakeliūnas.

Jis teigė, kad kol kas nėra susipažinęs su „Revolut“ laišku, kuriame, kaip skelbė įmonė, informuota, kad startuolis pats kreipėsi į investuotojų atitikimą nacionalinio saugumo interesams vertinančią komisiją, kad ji įvertintų „Revolut“ atitiktį šiems interesams.

„Kai susipažinsiu, tai galbūt pateiksiu komentarą. (...) Ta informacija Seimo posėdžio metu ketvirtadienį taip pat bus pristatyta ir nežinau, kokiais motyvais remiantis „Revolut“ kreipėsi, kokius argumentus jie pateikia ir ką jie siūlo vertinti naujo, palyginti su tuo, kas buvo vertinta“, – kalbėjo Seimo BFK pirmininkas.

Svarstys ketvirtadienį

Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija ketvirtadienį svarstys specializuotą banką Lietuvoje kuriančio Didžiosios Britanijos finansų startuolio „Revolut“ prašymą dar kartą įvertinti, ar bendrovė atitinka nacionalinio saugumo interesus.

Tai BNS patvirtino premjero atstovas spaudas Tomas Beržinskas.

„Revolut“ trečiadienį pranešė nusprendusi kreiptis į komisiją, Seime kilus diskusijai ir siekdama išsklaidyti abejones dėl jos veiklos Lietuvoje.

„Matydami, kad vis dar keliami klausimai, ir, vertindami valdžios atstovų darbą bei siekį turėti visus reikalingus atsakymus, siekiame išsklaidyti visas galimas abejones dėl bendrovės tinkamumo veikti šiame sektoriuje“, – pranešime cituojamas „Revolut“ įkūrėjas ir vadovas Nikas Storonskis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį S. Jakeliūnas parlamentarams turėtų pateikti Seimo nutarimo projektą dėl kreipimosi į Vyriausybės komisiją pakartotinai atlikti „Revolut“ patikrą dėl atitikties nacionalinio saugumo interesams. Jei būtų balsuota, kad nutarimas turėtų būti svarstomas Seime, parlamentarai toliau spręstų, ar dėl „Revolut Ltd“ atitikimo nacionalinio saugumo interesams vertėtų kreiptis į komisiją. Ji startuolio atitikimą nacionalinio saugumo interesams vertintų jau trečią kartą.

Specializuoto banko licenciją „Revolut Bank“ pernai gruodį išdavė Europos Centrinis bankas, pritarus Lietuvos bankui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)