„Betgi komisija jau šią savaitę turėjo pateikti išvadas Seimui. Kur jos, tos išvados? Kodėl komisija nežinia ką veikė beveik metus ir ėmė posėdžiauti tik rudenį? Tuoj komisijos darbas tęsis ilgiau nei pati krizė, nes didžiausia krizė turbūt yra ta, kad komisijos pirmininkas nežino, kur jis nori ką nors tirti, o kur – susivesti asmenines sąskaitas su jo kada nors į darbą nepriėmusiais.

Man nėra ko bijoti. Aš atsakiau ir į pačius paikiausius komisijos klausėjų klausimus, kiek į juos buvo įmanoma atsakyti“, – feisbuko paskyroje rašo I. Šimonytė.

Trečiadienį „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad konservatorių noras pašalinti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovą Stasį Jakeliūną iš parlamentinio tyrimo, analizuojančio 2009 m. krizės priežastis ir padarinius, komisijos pirmininko pareigų yra politinis žingsnis, norint, kad Ingrida Šimonytė laimėtų Prezidento rinkimus. Pasak jo, taip norima nutraukti komisijos darbą, nes bijoma paties parlamentinio tyrimo.

ELTA primena, kad Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Gabrielius Landsbergis, Andrius Kubilius ir Mykolas Majauskas siūlo pakeisti parlamentinio tyrimo, analizuojančio 2009 m. krizės priežastis ir padarinius, pirmininką Stasį Jakeliūną.

TS-LKD frakcija siūlo krizės komisijai vadovauti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojui Vytautui Kamblevičiui.

„S. Jakeliūnas ne vieną kartą yra įvardinęs krizės priežastis ir atsakomybę priskyręs Lietuvos bankui. Tuo pačiu S. Jakeliūnas, kaip pats teigė, siekė bendradarbiauti su Lietuvos banku įsidarbindamas jame. Lietuvos bankas, mūsų žiniomis, nesutiko priimti S. Jakeliūno, todėl šis, asmeninių nuoskaudų vedamas, imasi keršto. Toks elgesys nėra suderinamas su Seimo nario atsakomybe ir pareigomis, vadovaujant tyrimo komisijai“, – sako parlamentarai.

Konservatoriai mano, kad S. Jakeliūnas yra akivaizdžiame interesų konflikte.

„Paaiškėjus naujiems skandalingiems faktams, kuriuos patvirtino pats Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas, jog prašė Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko būti priimamas į darbą, lygiai taip pat, kaip yra paaiškėję, jog prašė ir Gitano Nausėdos būti priimamas į SEB banką, tampa akivaizdu, jog, gavęs neigiamą atsakymą iš abiejų bankų, S. Jakeliūnas savo vadovaujamu tyrimu bando keršyti ir yra akivaizdžiame interesų konflikte“, – sako Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai, siūlantys nušalinti S. Jakeliūną.