„Nematau priežasčių ir rizikų, apie kurias kalbama, nes institucijos yra pasiruošę jas suvaldyti. Inovacijos yra visuomet susijusios su rizika, tik jas reikia tinkamai valdyti. Manau, kad Lietuva, padariusi milžinišką darbą, tokio istorinio šanso praleisti negali“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė V. Šapoka.

Pasak jo, Lietuva pagal lyderystę fintech srityje dabar atsilieka tik nuo Jungtinės Karalystės.

„Būtų keista, jei nepasinaudotume istoriniu šansu, dėl Lietuvos ateities būtų apmaudu. Nedaug trūksta, kad būtume pirmi visoje ES“, – aiškino ministras.

Nerimstant diskusijoms dėl Didžiosios Britanijos finansų startuolio „Revolut“ bei bankų pinigų plovimo skandalų, vairuotojo pažymėjimo naudojimui tapatybe nustatyti vis labiau priešinasi dalis Seimo narių, įskaitant parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką „valstietį“ Stasį Jakeliūną. Siūlymui nepritaria ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

V. Šapoka tikisi, kad dėl pataisų susitarti pavyks.

„Manau, po diskusijų šitam pasiūlymui (dėl vairuotojo pažymėjimo – BNS) bus pritarta (...) Dabar pakanka pasakyti fintech ir mūsų nebepainioja su latviais. Turėdami tokį tarptautinį pripažinimą, manau, kad sugebėsime susitarti“, – tvirtino V. Šapoka.

Vairuotojo pažymėjimas tinkamas asmens tapatybei nustatyti ir sąskaitą banke atsidaryti Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Danijoje, Islandijoje, Švedijoje, Čekijoje, Maltoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)