Teismas trečiadienį paskelbė, kad šis ministro įsakymas Viešojo administravimo įstatymui ir teisės aktų hierarchijos principui neprieštarauja.

Į LVAT pernai kreipėsi Seimo aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas Simonas Gentvilas. Jis prašė skubos tvarka išnagrinėti, ar aplinkos ministro įsakymas, kuriuo patvirtintas pakuočių atliekų sutvarkymą įrodančių dokumentų išrašymo tvarkos aprašas ir pagal kurį skirtos kolektyvinės baudos gamintojams ir importuotojams, neprieštarauja Konstitucijai ir nepažeidžia įstatymų.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad „Metrail“ 2015-2017 netinkamai sutvarkė 14,5 tūkst. tonų metalinių ir 500 tonų plastiko pakuočių. Už šį kiekį neteisėtai išrašyti atliekų sutvarkymą įrodantys dokumentai buvo išduoti 1,8 tūkst. įmonių. Įsigiję šiuos dokumentus iš „Metrail“, gamintojai ir importuotojai buvo atleisti nuo mokesčio už aplinkos teršimą pakuotės atliekomis.

Metalines pakuotes sutvarkyti įsipareigoja į aplinką jas išleidžiančios įmonės – didieji prekybos tinklai, aludariai ir nealkoholinių gėrimų, konservų gamintojai. Jie yra sukūrę dvi dideles organizacijas – viešąsias įstaigas Pakuočių tvarkymo organizaciją (PTO) ir „Žaliasis taškas“, atliekančias tarpininko vaidmenį, tvarkant atliekas.

PTO ir „Žaliasis taškas“ samdė atliekų tvarkytojus, viena jų buvo bendrovė „Metrail“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją