Šalies ekonomikos augimas atsidūrė dviejų dešimtmečių žemumose, o Kinija įsivėlė į prekybos karą su Jungtinėmis Valstijomis. Be to, patiriamas nerimas dėl silpnų pasaulio ūkio plėtros perspektyvų.

Valstybės taryba vėlyvą trečiadienį pranešė, kad sumažins elektros ir interneto kainas, uostų ir geležinkelių mokesčius bei daugybę mokesčių individams ir verslui maždaug 300 mlrd. juanių (45 mlrd. JAV dolerių) per metus.

Verslui vyriausybė sumažins vidutinį elektros mokestį 10 proc., o plačiajuosčio ryšio mokesčius smulkiam ir vidutiniam verslui apkarpys 15 proc., pranešė oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Gyventojams Kinija sumažins daug biurokratinių mokesčių, pavyzdžiui, pašto importo, nekilnojamojo turto registracijos, pasų draudimo ir mobiliojo interneto.

„Mokesčių apkarpymai yra mūsų pagrindinės priemonės ekonominiam spaudimui šiemet sumažinti“, - teigė Kinijos premjeras Li Keqiangas.

Pranešimas seka po praėjusio mėnesio pažadų apkarpyti bendrovių ir darbdavių socialinio draudimo mokesčius beveik 2 trln. juanių (298 mlrd. JAV dolerių), kurie įsigaliojo nuo balandžio 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)