Kaip teigiama pranešime, nors vasario mėnesį A. Bičeika buvo palikęs „Revolut“ ir priėmęs pasiūlymą eiti Verslo plėtros vadovo pareigas kitoje tarptautinėje kompanijoje, į startuolį sugrįžti paskatino tiek „Revolut“ priimti strateginiai sprendimai, tiek atsiradusios galimybės naujoje srityje.

„Ne kartą esu sakęs, kad pasaulis bei darbo rinka sparčiai keičiasi ir niekas nebeprivalo būti ten, kur iki galo nesijaučia esantis savo vietoje.

Visgi, ar lūkesčiai sutaps, dažnai suprasti galima tik atsidūrus kompanijos viduje“, – teigė A. Bičeika.

„Taip nutiko ir man – po kelių dienų darbo supratau, kad ieškojau ne to. Iš naujos darbovietės išėjau neturėdamas tolimesnio plano, tačiau susitikus su Niku (Storonskiu, „Revolut“ įkūrėju ir vadovu – past.) išsigryninome, kad kompanijai šiuo metu reikalingi tokie darbai, kurie man pasirodė ypač įdomūs“, – sugrįžimo istoriją pasakoja A. Bičeika.

Lietuvoje „Revolut“ grupės įmonės jau yra įdarbinusios beveik 30 žmonių, kurie šiomis dienomis jau pradeda darbus Vilniaus biure.

Tiesa, laikiname – šiuo metu „Revolut“ įsirenginėja naują biurą, kuris atspindės vieningą kompanijos viziją ir stilistiką, esančią tiek centriniame biure Londone, tiek kituose šiuo metu įrengiamuose biuruose. Į naująjį biurą Vilniuje „Revolut“ tikisi įsikelti iki metų pabaigos. Planuojama, kad jame dirbs apie 80 darbuotojų, iš kurių pusė bus programuotojai.

Naujasis „Revolut“ žmogiškųjų išteklių vadovas neslepia, kad ne tik su pasauline plėtra atsirandančios naujos galimybės, tarp kurių ir Lietuvos biuro stiprinimas, bet ir jau padarytas įdirbis tapo priežastimis grįžti į kompaniją.

„Šioje įmonėje buvau vienas pirmųjų darbuotojų, todėl atrodė, kad mūsų kuriamas produktas yra tarsi mano antras kūdikis. Šiuo metu didžiausią dėmesį skirsiu naujų darbuotojų pritraukimui ir komandos formavimui, o jei matysime, kad šalies programuotojai atitinka mūsų darbų profilį, šis skaičius tikrai augs – tikėtina, kad ateityje Vilniuje turėsime ir vieną didžiausių savo programuotojų centrų“, – teigė A. Bičeika.

„Revolut“ išgyvena be galo įdomų procesą – iš startuolio tampame pasauline korporacija, kuri jau dabar turi per 800 darbuotojų, o iki metų galo šis skaičius dvigubės ar net trigubės – biurus steigiame ne tik Europoje, bet ir JAV, Singapūre, Australijoje, Japonijoje.

Dabar yra kritinis laikas sukurti tokią darbuotojų pritraukimo ir išlaikymo sistemą, kurią būtų galima lengvai perkelti ir pritaikyti kitose šalyse, ir taip spartinti plėtrą“, – kalbėjo A. Bičeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)