Naftos kainas taip pat paveikė naujienų agentūros „Reuters“ tyrimas, parodęs, kad Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) naftos pasiūla kovą smuko į ketverių metų žemumas, rinkas veikiant pozityviems duomenims iš didžiausių pasaulio ekonomikų - Jungtinių Valstijų ir Kinijos.

Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina 2.25 val. Lietuvos laiku ūgtelėjo 26 centais arba 0,4 proc. iki 69,27 JAV dolerio už barelį.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina augo 28 centais arba 0,5 proc. iki 61,87 JAV dolerio už barelį. WTI naftos kaina pirmadienio prekybą baigė 2,4 proc. augimu.

JAV vyriausybė svarsto įvesti papildomas sankcijas Iranui, kurios smogtų svarbioms jo ekonomikos sritims, pirmadienį žurnalistams sakė vyresnysis Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracijos pareigūnas.

Pareigūnas taip pat pažymėjo, kad JAV gali nepratęsti sankcijų nuolaidų Irano naftos eksportui aštuonių importuotojų grupei.

Pagrindiniame Venesuelos naftos eksporto terminale dėl elektros tiekimo nutraukimo sutrikęs darbas.

Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) naftos pasiūla, remiantis „Reuters“ tyrimu, kovą sumažėjo iki ketverių metų žemumų.

Didžiausia eksportuotoja Saudo Arabija gavybą apkarpė labiau nei laukta, o Venesuelos gavyba nukentėjo dėl ankstesnių elektros tiekimo sutrikdymų.

Rinkoms įtaką taip pat darė solidūs ekonominiai duomenys iš Jungtinių Valstijų ir Kinijos, kur sumažėjo nerimas dėl lėtėjančio pasaulio ūkio augimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)