JAV derybininkų delegacijai vadovavo JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris ir iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas, o kinų delegacijai – vicepremjeras Liu He.

S. Mnuchinas tviteryje parašė, jog kartu su R. Lighthizeriu „užbaigė konstruktyvias prekybos derybas Pekine“, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

„Kitą savaitę Vašingtone lauksiu Kinijos vicepremjero Liu He, su kuriuo pratęsime šias svarbias diskusijas“, – pažymėjo jis.

Dvi derybininkų grupės padarė bendrą nuotrauką prie Kinijos ir JAV vėliavų, tačiau nebuvo paskelbta jokių pranešimų žiniasklaidai.

Dviejų šalių pareigūnai siekia išspręsti nesutarimus dėl prekybos, kuriuos dar pakurstė JAV priekaištai, jog Kinija metų metus įgyvendina nesąžiningą prekybos politiką ir, be kita ko, dosniai subsidijuoja savo valstybines bendroves ir vagia JAV bendrovių technologines žinias.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra sakęs, kad šalys jau yra priartėjusios prie susitarimo, tačiau pareigūnai nuolat pabrėžia, jog dar reikia išspręsti nemažai svarbių klausimų.

Baltųjų rūmų patarėjas ekonomikos klausimais Larry Kudlow ketvirtadienį pareiškė, jog šiose derybose netaikoma „jokių laiko apribojimų“ ir jos gali tęstis ne vieną savaitę ar prireikus net ne vieną mėnesį.

Kinijos prekybos ministerija pareiškė, jog dar reikia padaryti „daug darbo“, ir abi šalys prieš šį derybų ratą patvirtino, jog kitas tiesioginių derybų ratas įvyks kitą savaitę Vašingtone.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)