„Asociacijos vienijamos bendrovės yra dėkingos Laurynui už nuveiktus darbus. Atliktas reikšmingas indėlis kuriant ir stiprinant šalies prekybos sektoriaus reputaciją bei didinant suinteresuotų šalių informuotumą apie sektoriaus veiklos specifiką. Esame tikri, kad naujajai asociacijos vadovei tai taps geru pagrindu intensyvinant asociacijos reprezentavimą Lietuvos visuomenėje“, – teigiama LPĮA tarybos pareiškime.

Naujoji asociacijos vadovė Rūta Vainienė – visuomenei gerai žinoma nepriklausoma Lietuvos ekonomistė, buvusi Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentė ir buvusi Vilniaus miesto tarybos narė.

R. Vainienė yra baigusi studijas Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete bei laisvosios rinkos kursą Roskildės Universitete, Danijoje. Stažavosi Vokietijos centriniame banke, Niujorko Federalinių rezervų banke, Tarptautiniame valiutos fonde, JAV ekonomikos reikalų institute ir Hudson institute.

Lietuvos prekybos įmonių asociacija (LPĮA) vienija aštuoniolika šalyje registruotų lietuviško ir užsienio kapitalo mažmeninės prekybos įmonių. Asociacijos narių bendra metinė prekybos apyvarta siekia 2,7 mlrd. eurų (tai sudaro beveik 10 proc. Lietuvos BVP), o bendras atstovaujamose įmonėse dirbančių darbuotojų skaičius siekia 30 tūkst. Lietuvos prekybos sektorius yra didžiausias darbdavys bei mokesčių mokėtojas“, – rašoma pranešime.

LPĮA vykdomuoju direktoriumi L. Vilimas dirbo nuo 2011-ųjų, jis šiose pareigose pakeitė Marių Busilą, LPĮA vadovavusį nuo 2008 metų. Prieš pradėdamas dirbti LPĮA, L. Vilimas 4 metus buvo Alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių asociacijos prezidentu.

Laurynas Vilimas

„Beveik dešimtmetį praleidus Lietuvos prekybos įmonių asociacijoje, atėjo laikas pokyčiams ir naujam etapui. Per šiuos metus daug nuveikėme didindami pasitikėjimą Lietuvos prekybos sektoriumi, manau, kad dar tikrai yra potencialo ir galimybių. Dabar koncentruosiuosi į darbų perdavimą naujajai asociacijos vadovei, tai turėtų įvykti per savaitę“, – sako L. Vilimas.

LPĮA L. Vilimas buvo atsakingas už mažmeninės prekybos sektoriaus vystymą bei konkurencingumo didinimą mūsų šalyje, atstovavo įmonėms santykiuose su aukščiausiomis valstybės institucijomis ir jų atstovais, kontroliuojančiomis tarnybomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, gamintojus ir tiekėjus vienijančiomis asociacijomis.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime teigiama, kad L. Vilimas dalyvavo darbo grupėse, rengiančiose pasiūlymus su verslo reguliavimu susijusiems teisės aktams. Tarp svarbiausių L. Vilimo pasiekimų yra prekybos įmonių veiksmų koordinavimas Lietuvai įsivedant eurą bei vienkartinių pakuočių užstato sistemos įsteigimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)