AAA informavo, kad PTO veiklos organizavimo planas ir Švietimo programa yra suderinti vadovaujantis Gamintojų ir importuotojų organizacijos veiklos organizavimo plano, finansavimo schemos ir švietimo programos rengimo, derinimo ir ataskaitų bei informacijos apie jų vykdymą teikimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos aplinkos ministro 2006 m. sausio 30 d. įsakymu „Dėl Gamintojų ir importuotojų organizacijos veiklos organizavimo plano, finansavimo schemos ir švietimo programos rengimo, derinimo ir ataskaitų bei informacijos apie jų vykdymą teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Kaip rašoma PTO pranešime spaudai, organizacija einamaisiais metais didžiausią dėmesį planuoja skirti sektoriaus dalyvių teisių ir pareigų gryninimui, gamintojų ir importuotojų informavimui apie jų teises ir pareigas, atsakingo visuomenės ir verslo požiūrio pakuočių atliekų tvarkymo srityje formavimui.

Taip pat PTO rengiasi daug dėmesio skirti gamintojų ir importuotojų, atliekų tvarkytojų, valstybės institucijų, visuomenės, savivaldybių, regioninių atliekų tvarkymo centrų ir organizacijos tarpusavio bendradarbiavimo pakuočių atliekų tvarkymo srityje gerinimui.

Siekiama ir supažinti visuomenę, verslo sektorių, gamintojus ir importuotojus bei partnerius su pakuočių atliekų sektoriaus aktualijomis, naujovėmis, pasiektais rezultatais ir organizacijos vykdoma veikla.

Tuo metu bendradarbiaujant su savivaldybėmis, regioniniais atliekų tvarkymo centrais, atliekų tvarkytojais PTO teigia siekianti rūpintis efektyviausių priemonių skatinančių pirminį pakuočių atliekų rūšiavimą įgyvendinimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją