Kaip rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime, naujas raudono asfalto takas bus jungtis su Eurovelo taku palei Nerį. Tako įrengimui savivaldybė skyrė apie 250 tūkst. eurų. Naujuoju taku dviračių transporto priemonių mėgėjai galės važiuoti dar šiemet.

„Numatyta tiesti daugiau kaip 30 km takų ir jų jungčių visame mieste. Per artimiausius metus Žirmūnų rajone ir kitose miesto vietose atsiras svarbios jungtys, kuriomis bus galima dviračiu pasiekti Eurovelo trasą, vedančią į miesto centrą ar nuvykti į Vingio parką“, - sakė Susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto komandos vadovas Antonas Nikitinas.

Šioje tako atkarpoje bus paklotas raudonas asfaltas, įrengtas naujas dviračių tako apšvietimas, šaligatviai.

Pagal pranešimą, šiemet rekonstruojant Kareivių-Verkių gatvių sankryžą taip pat bus nutiestas naujas daugiau kaip pusės kilometro ilgio dviračių takas ir įrengtas šaligatvis. Naujas takas susijungs su dviračių taku, einančiu palei Verkių gatvę. Šiemet bus baigtas tiesti naujas daugiau kaip kilometro ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas Žirmūnų gatvėje, nuo Šilo tilto link Kareivių gatvės.

Per artimiausius kelerius metus siekiama baigti formuoti nenutrūkstamą pagrindinių dviračių trasų tinklą bei užtikrinti susisiekimą dviračiu miesto urbanizuotoje dalyje.

Šiemet planuojama tiesti daugiau kaip 30 km jungčių - abejose Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ - Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje - Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., taip pat pradėti darbus Žalgirio, Rinktinės, Širvintų, Giedraičių, Kernavės gatvėse, Kareivių bei Žirmūnų g., Naujamiestyje - Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Balsių, Ragučio gatvėse.

Kaip pažymi Vilniaus miesto savivaldybė, pernai mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 800 naujų dviračių stovų, prie kurių galima prirakinti dviračius. Šiemet taip pat planuojama įrengti dar kelis šimtus. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)