„Aptarėme kai kuriuos atsakymus, taip pat gautą informaciją iš šaltinių, kurie susiję su bankų veikla. Tai svarbi informacija, kuri skatina galbūt bent jau dalį tyrimo atidėti, todėl nusprendėme kol kas nepriimti sprendimo, ką siūlyti Seimui, bet kaip vieną alternatyvą svarstėme skelti išvadų pristatymą į dvi dalis“, – trečiadienį po uždaro posėdžio BNS sakė komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

Pasak jo, kol kas visa informacija surinkta ir jau galima formuluoti išvadą tik dėl dviejų pirmųjų klausimų – dėl fiskalinės politikos, jos įtakos viešiesiems finansams ir valstybės galimybės pasiskolinti iš kitų šaltinių pigiau. Kitais klausimai komitetas norėtų dar kiek padirbėti.

„Todėl mes dar spręsime, ar remtis ta medžiaga, kurią turime surinkę, ir pateikti išvadas Seimui, ar tęsti tyrimą“, – teigė S. Jakeliūnas.

S. Jakeliūno teigimu, komitetas norėtų daugiau laiko analizuoti informaciją, susijusią su nuostoliais, kuriuos galbūt patyrė Lietuvos gyventojai dėl bankų veiksmų.

Seimas pavasarį įpareigojo komitetą ištirti, kaip ankstesnės vyriausybės tvarkė šalies finansus nuo 2005 metų. Komitetas analizuoja dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų veiklą valdant šalies finansus. Tyrimą planuojama baigti iki 2019 metų balandžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)