Restoranų tinklo savininkas Aurelijus Jasevičius sako, kad pagrindiniai dienos pietus valgančių biurų darbuotojų poreikiai šiandien yra galimybė pavalgyti ne tik skaniai, bet ir greitai. Tačiau pietaujant įprastuose restoranuose ir kavinėse pavalgyti greitai gali būti išties sudėtinga – tenka laukti, kol aptarnaujantis personalas priims užsakymą, patieks maistą, atneš sąskaitą. Tokiu būdu dienos pietų trukmė neretai viršija ir valandą. Alternatyva valgyti daugeliu atvejų menkavertį greito maisto užkandinių maistą šiandien vilioja jau vis mažiau žmonių.

„Daugelis darbuotojų negali sau leisti prabangos pietauti valandą ar ilgiau. O net jei ir gali, dauguma, turbūt, mieliau tą laiką išnaudotų kitiems dalykams – asmeniniams reikalams, papildomam poilsiui, pasivaikščiojimui, susitikimui su draugais ar apsilankymui parduotuvėje. Todėl užsibrėžėme tikslą suteikti galimybę darbuotojams skaniai ir kokybiškai papietauti per penkiolika ar dešimt minučių. Siekiame suderinti tai, kas anksčiau atrodė nesuderinama – gerą maisto kokybę ir aptarnavimo greitį“, – sako A. Jasevičius.

Aurelijus Jasevičius / iLunch vadovas
Per vienerius pietus pamaitina kelis tūkstančius

Pašnekovas pasakoja, kad tai padaryti leidžia maksimaliai efektyvus virtuvės darbo organizavimas ir technologinės inovacijos. „iLunch“ lankytojai maistą užsisako planšetiniais kompiuteriais ir po minutės ar dar greičiau jau gali pasiimti savo patiekalą. Virtuvėje realiuoju laiku matoma, kiek ir kokių patiekalų užsakyta, ir kiek jų yra paruošta, todėl žinoma, kokio maisto reikia paruošti papildomai. Taip užtikrinama, kad valgiaraštyje tą dieną esančių patiekalų niekuomet nepritrūktų.

„Svarbu paminėti, kad maistą lankytojai gauna tiesiai nuo viryklės, konvekcinės krosnelės ar kepsninės grotelių. Tai nėra greitojo maisto restorano modelis, kai tiesiog pašildomi pusfabrikačiai. Be to, gaminamiems patiekalams visuomet stengiamės rinktis tik kokybiškus produktus. Įdėjome daug pastangų ir investavome nemažai lėšų tam, kad optimizuotume visus procesus ir galėtume išgryninti būtent tokį restorano modelį“, – sako A. Jasevičius.

Skaičiuojama, kad per dieną visuose restoranuose pamaitinama apie 4 tūkst. biurų darbuotojų. Turint omenyje, kad restoranų plotas nėra itin didelis, o dirba jie tik dienos pietų laikotarpiu – iki 15 val. – tai yra išties nemažas skaičius. Jis turėtų ir toliau augti, nes tokio tipo restoranai tampa vis paklausesni.

Geidžiamiausias maitintojas verslo centruose

Komercinio nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Solid Real Advisors“, besirūpinančios „iLunch“ patalpų paieška, partneris Domas Jagminas tokios koncepcijos restoranų populiarėjimą aiškina verslo centrų siekiu prisitaikyti prie rinkos poreikių. D. Jagmino teigimu, šiandien darbdaviai deda itin daug pastangų, kad galėtų savo darbuotojams pasiūlyti kuo geresnes darbo sąlygas, o tai didele dalimi priklauso nuo biuro patalpų, verslo centre ir aplinkui esančios paslaugų infrastruktūros, maitinimo įstaigų pasirinkimo. Dėl to verslo centrai, norėdami išnuomoti savo plotą įmonėms, į savo patalpas siekia pritraukti ir patrauklius, biuro darbuotojų poreikius geriausiai atitinkančius maitintojus.

„Maitinimo įstaigų pasirinkimas biurų darbuotojams yra ypač svarbus aspektas. Dėl to ir verslo centrų nuomininkai tam skiria didelį dėmesį. Rinkdamiesi patalpas jie domisi biurų komplekse veikiančiais maitintojais, o greitų pietų koncepcijos restoraną jau laiko dideliu pranašumu. Tai lemia, kad greitų pietų restoranas šiandien yra geidžiamiausias daugelio veikiančių ar naujai statomų verslo centrų pirmojo aukšto nuomininkas“, – sako D. Jagminas.

Anot D. Jagmino, renkantis, kuriuose verslo centruose įsikurti tokio pobūdžio restoranams svarbiausia yra įvertinti biurų komplekse ir aplinkiniuose administracinės paskirties pastatuose dirbančių žmonių skaičių. Tam, kad būtų užtikrinami pakankami restorano lankytojų srautai, verslo centre ir šalmais esančiose įstaigose turi dirbti ne mažiau kaip 2 tūkst. darbuotojų. Tai pat svarbu, kad verslo centro patalpose būtų įrengti reikiami inžineriniai sprendimai – užtikrinami pakankami elektros ir ventiliacijos pajėgumai.

Greitų dienos pietų restoranas iLunch
Planuose – plėtra JAV ir Rusijoje

Restoranų tinklo plėtra, A Jasevičiaus teigimu, neapsiribos vien mūsų šalimi. Jau balandį pirmasis „iLunch“ restoranas duris atvers Maskvoje. Gegužę šiame mieste pradės veikti ir antrasis lietuvių sukurto prekės ženklo ir koncepcijos restoranas. Dar tolimesniuose restoranų tinklo savininkų planuose – plėtra Varšuvoje ir JAV miestuose.

„Tokie restoranai užsienyje neturi analogų, todėl už Lietuvos ribų matome daug galimybių plėtrai. Be to, nuolat ieškome būdų, kaip savo procesus toliau gerinti. Nestovime vietoje – siekiame tobulėti ir diegti naujoves. Pavyzdžiui, tikime, kad patiekalo pateikimo laiką galime sutrumpinti iki rekordiškai trumpo – vos 8 sekundžių“, – sako A. Jasevičius.

Restoranų tinklo savininkas atskleidžia, kad taip pat intensyviai dirbama ir su maisto užsakymo platforma internete. Naudojantis ja jau dabar galima restoranų maistą užsisakyti pristatymui į biurą. Šią sistemą siekiama padaryti dar efektyvesne ir patogesne vartotojams. Tai suteiks galimybę dar didesnei daliai darbuotojų papietauti skaniai ir greitai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)