Pagrindą šiems pokyčiams padėjo Vyriausybė, trečiadienį patvirtinusi naują Atlyginimo už registro objektų registravimą, dokumentų teikimą dydžių apskaičiavimo ir atlyginimo už registro objekto registravimą, registro duomenų, registro informacijos, registrui pateiktų dokumentų ar jų kopijų, valstybės informacinių sistemų duomenų teikimą mokėjimo tvarkos aprašą.

„Tai itin svarbus žingsnis link naujos Registrų centro paslaugų kainodaros, kuri, matome, nebeatitinka šių dienų vartotojų lūkesčių. Patvirtinus naują įkainių nustatymo metodiką, ketiname skelbti konkursą nepriklausomam auditoriui atsirinkti, kuris įvertins, ar siūlomi nustatyti įkainiai yra pagrįsti patiriamomis sąnaudomis“, – pranešime žiniasklaidai sakė Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

„Tikimės, kad visos reikalingos procedūros bus atliktos ir naujoji paslaugų kainodara įsigalios šių metų viduryje“, – pridūrė jis.

Anot Registrų centro, naujoji duomenų perdavimo kainodara bus orientuota į duomenų teikimo būdus (popierinį, elektroninį, duomenų perdavimą iš sistemos į sistemą), pagal tai bus nustatyti atitinkami šių paslaugų įkainiai. Taip pat siekiama sumažinti teikiamų duomenų kainą, ypač duomenis perduodant skaitmeniniu būdu.

Svarbus pokytis, numatytas Vyriausybės patvirtintame tvarkos apraše, yra susijęs ir su registravimo paslaugomis. Nuo šiol registruojant nekilnojamojo turto objektą paslaugos kaina nebebus siejama su objekto verte – taip bus suvienodinti įkainiai už panašių objektų registravimą.

Registrų centro kainodaroje šiuo metu yra apie 400 skirtingų paslaugų įkainių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)