Kaip praneša startuolis, anksčiau Operacijų vadovo pareigas „Silicon Valley” banke (SVB) ėjęs Bruce'as Wallace'as paskirtas nevykdomuoju direktoriumi ir „Revolut” Rizikos bei atitikties komiteto pirmininku.

Iki prisijungimo prie SVB 2008 metais B. Wallace'as daugiau kaip 20 metų dirbo „Wells Fargo” JAV, kur vadovavo skirtingoms verslo funkcijoms - komercinėms banko operacijoms, mažmenos rizikos bei sukčiavimo operacijoms, mokėjimų paslaugoms bei iždo valdymo operacijoms, teigiama pranešime. B. Wallace'o prisijungimas prie „Revolut” buvo planuojamas derinant jį su kompanijos planais pristatyti naujus produktus bei ruošiantis plėtrai, nurodo įmonė.

Kartu su B. Wallace'u prie „Revolut” valdybos kaip ketvirtoji nevykdomoji direktorė prisijungė Caroline Britton, kuri neseniai atsistatydino iš Audito partnerės pozicijos „Deloitte”, kurioje dirbo daugiau kaip 30 metų. Dirbdama „Deloitte”, C. Britton buvo atsakinga už kelių stambių tarptautinių ir Didžiosios Britanijos bankų auditą, todėl prie „Revolut” prisijungė kaip Audito komiteto pirmininkė, rašoma pranešime.

„Visi nauji paskyrimai į valdybą priimti bent po bent pusės metų bendravimo patarėjų vaidmenyje - taip siekiame įsitikinti, kad tiek kompanija, tiek ir valdybos nariai vienodai supranta augimo kryptį ir ambicingus mūsų tikslus”, - pranešime sako „Revolut” įkūrėjas ir vadovas Nikas Storonskis.

Prie „Revolut” prisijungė ir buvęs Jungtinės Karalystės reguliuotojo FCA specialistas Christopheris Singhas, kuris daugiau kaip dešimtmetį vadovavo stambią Didžiosios Britanijos mažmeninių bankų grupę prižiūrinčiai komandai, teigiama pranešime. C. Sing'as „Revolut” užėmė Reguliacinės atitikties vadovo poziciją.

„Revolut” taip pat patvirtino, kad nuo šiol investicinės kompanijos „Standard Life Aberdeen” vienas iš vadovų ir „Glencore plc” direktorius Martinas Gilbertas užims „Revolut” vadovo N. Storonskio patarėjo poziciją.

„Revolut” praneša paskyręs ir dar kelis naujus vadovus, dirbsiančius atitikties bei reguliacinėse srityse. Buvęs „Coinbase” Duomenų analizės ir rizikos vadovas Soupsas Ranjanas metų pradžioje buvo paskirtas „Revolut” Finansinių nusikaltimų rizikos skyriaus vadovu.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas pernai gruodį išdavė Jungtinės Karalystės startuoliui „Revolut” specializuoto banko licenciją. „Revolut” Lietuvoje planuoja teikti indėlių ir paskolų paslaugas.

Praėjusią savaitę Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas Eltai sakė, kad, pasibaigus konsultacijoms su institucijomis, bus nuspręsta dėl kreipimosi į komisiją, vertinančią investuotojų atitikimą nacionalinio saugumo interesams.

Anksčiau „Revolut” iš užsienio žiniasklaidos sulaukė kritikos dėl to, kad esą buvo išjungęs apsaugos mechanizmus, ir dėl to esą nebuvo suvaldyta keli tūkstančiai įtartinų pervedimų. „Revolut” aiškino, kad sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)