Kovo 8 dieną tarybos paskelbtame nutarime nurodoma, kad į ją dėl „Telia Lietuvos“ veiksmų kreipėsi Lietuvos kabelinės televizijos asociacija (LKTA), Lietuvos radijo ir televizijos centras bei telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“.

Skunduose rašoma, kad „Telia Lietuva“ piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi, įmonė tam tikrose vietovėse siūlo itin mažas, galbūt sąnaudų nedengiančias televizijos ir interneto paslaugų kainas, taip siekdama nesąžiningai išstumti iš rinkos vietinius konkurentus.

Pasak Konkurencijos tarybos, už elektroninių ryšių paslaugų reguliavimą atsakinga Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) jau yra įvertinusi daugumą tokių „Telia Lietuvos“ veiksmų, be to, ji yra nustačiusi įpareigojimus įmonei bei prižiūri, kaip ji jų laikosi.

Anot tarybos, RRT turėtų atlikti analogišką vertinimą, kokį atliktų Konkurencijos taryba, vertindama galimą piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi taikant kainų spaudimą.

„Nagrinėjamu atveju ne Konkurencijos taryba, o RRT turi galimybes efektyviau išspręsti su skundžiamais „Telia Lietuvos“ veiksmais dėl galimo kainų spaudimo bei galimai diskriminacinių reguliuojamų didmeninių paslaugų teikimo sąlygų, susijusias problemas“, – nurodo Konkurencijos taryba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)