„Po daugybės svarstymų priėmėme sprendimą nutraukti laikinųjų parduotuvių programą ir vietoj to plėsti „Amazon Books“ bei „Amazon 4-star“ tinklus, – naujienų agentūrai AFP pranešė bendrovės atstovė spaudai. – Abiejų rūšių parduotuvių šiemet atidarysime ir naujuose miestuose.“

Pasak televizijos kanalo CNBC, Jungtinėse Valstijose veikiančios 87 laikinosios parduotuvės bus uždarytos kitą mėnesį. Šiose parduotuvėse, kurios nuo 2014 metų buvo atidaromos įvairiuose prekybos centruose ar kitose parduotuvėse, pavyzdžiui, „Amazon“ priklausančiame prekybos tinkle „Whole Foods“, yra siūlomos bendrovės paslaugos ir elektronika.

Šis „Amazon“ pranešimas patvirtina, jog bendrovė neišsižada tikslo plėsti savo fizinių parduotuvių tinklą, kuriame atsiras didesnių prekybos punktų.

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“ praėjusią savaitę pranešė, kad bendrovė, kurią valdo milijardierius Jeffas Bezosas (Džefas Bezosas), planuoja kurti naują prekybos centrų tinklą, kuris bus nesusijęs su „Whole Foods“, ir pirmąją tinklo parduotuvę numatyta atidaryti jau šių metų pabaigoje Los Andžele.

Pernai rugsėjį bendrovė Niujorke atidarė savo pirmąją „4-star“ parduotuvę, kurioje parduodami tik keturiomis ar penkiomis žvaigždutėmis „Amazon“ svetainėje įvertinti produktai.

O 2018 metų pradžioje grupė Sietle atidarė savo pirmąją „Amazon Go“ – maisto prekių parduotuvę be kasų, kurioje pirkimo procesas yra valdomas kameromis ir jutikliais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)