Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūra „Eurostat“ patvirtino savo ankstesnį įvertį, parodžiusį, kad euro zonos bendrasis vidaus produktas (BVP) spalio-gruodžio mėnesiais augo 0,2 proc.

„Eurostat“ sumažino metinį ketvirtojo ketvirčio euro zonos ekonomikos augimo rodiklį iki 1,1 proc. nuo vasarį skelbtų 1,2 proc.

Skaičiai patvirtina euro zonos ūkio sulėtėjimą nuo daug solidesnio augimo lygio pirmąjį ir antrąjį 2018 metų ketvirtį. Tai - veiksnys, leidžiantis rinkoms tikėtis, kad Europos centrinis bankas (ECB) atsižvelgs į šias tendencijas lėtindamas monetarinį ekonomikos skatinimą.

Remiantis „Eurostat“, namų ūkių ir valdžios sektoriaus vartojimas pridėjo po 0,1 proc. punkto prie galutinio ketvirčio augimo rezultato, o investicijos taip pat jį padidino 0,1 punkto. Grynoji prekyba suteikė papildomus 0,2 punkto ir padėjo atsverti 0,4 punkto atsargų sumažėjimą.

Per ketvirtį užimtumas euro zonoje ūgtelėjo 0,3 proc., o per metus - padidėjo 1,3 proc. Daugiausia darbo vietų sukurta statybų, informacijos ir komunikacijos paslaugų sektoriuose. Didžiausias darbo vietų skaičius panaikintas žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės, menų, pramogų, finansinėje ir draudimo veikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją