Nors turtuolių sąrašo viršuje didelių pokyčių nėra, „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas nukrito per tris vietas, iki aštuntos, o buvęs Niujorko meras Michaelas Bloombergas - paaugo dviem, iki devintos.

Pasak „Forbes“, J. Bezoso turtai pernai išaugo 19 mlrd. dolerių, o jo turtas šiuo metu siekia 131 mlrd. dolerių. J. Bezosas, kuriam priklauso 16 proc. „Amazon“ akcijų, turto lenktynėse praėjusiais metais atsiplėšė nuo antrą vietą užimančio B. Gateso.

„Microsoft“ įkūrėjo turtas pernai išaugo nuo 90 iki 96,5 mlrd. dolerių.

Trečią vietą užimantis, investavimo guru laikomas W. Buffettas nuo praėjusių metų sąrašo prarado 1,5 mlrd. dolerių turto, daugiausia dėl bendrovės „Kraft Heinz“ akcijų kainos nuosmukio, kurioje W. Buffettas buvo investavęs lėšų. Šiuo metu W. Buffetto turtas siekia 82,5 mlrd. dolerių.

Ketvirtoje vietoje liko Prancūzijos prabangos prekių konglomerato LVMH („Louis Vuitton Moet Hennessy“) generalinis direktorius Bernard'as Arnault, o M. Zuckerbergo turtas sumažėjo 9 mlrd. dolerių ir „Facebook“ įkūrėjas smuktelėjo į aštuntą vietą.

Šių metų sąraše M. Zuckerbergą aplenkė Meksikos verslo magnatas Carlosas Slimas, „Zara“ ir „Inditex“ įkūrėjas Amancio'us Ortega ir vienas iš „Oracle“ įkūrėjų Larry'is Ellisonas.

M. Bloombergo, iš 11-os vietos šoktelėjusio į devintą, turtas per metus paaugo 5,5 mlrd., iki 55,5 mlrd. dolerių.

Kaip rašo „Forbes“, iš 20 turtingiausių planetos žmonių net 14 yra amerikiečiai. Be B. Arnault, C. Slimo ir A. Ortegos, į dvidešimtuką patenka ir „Reliance Industries“ valdybos pirmininkas indas Mukeshas Ambanis, Kinijos interneto milžinės „Tencent“ vadovas Ma Huatengas bei viena iš „L'Oreal“ valdytojų Francoise Bettencourt Meyers.