„Freda“ į naujos gamyklos projektą investavo 42 mln. eurų. Fabrike bus gaminami plataus asortimento baldai, o jo produkcija keliaus į įvairias pasaulio šalis, teigiama „YIT Lietuvos“ pranešime.

Pasak Gero baldų fabriko direktoriaus Virginijaus Brundzos, pasaulyje auganti baldų paklausa lėmė poreikį plėsti esamus „Fredos“ gamybos pajėgumus.

„Turimos gamyklos pajėgumų jau nebepakanka esamai baldų paklausai patenkinti, todėl plėtra ir naujos gamyklos statybos buvo natūralus žingsnis. Svarbiausi kriterijai, kuriuos kėlėme naujajai gamyklai, yra funkcionalumas ir tvarumas. (...) Fabrike panaudoti energiją taupantys šildymo, apšvietimo sprendimai, įrengta pažangi gamybos įranga“, – pranešime teigė V. Brundza.

Šiuo metu Kauno LEZ yra baiginėjami paskutiniai baldų gamyklos ir sandėlio įrengimo bei teritorijos tvarkymo darbai. Planuojama, kad gamyklai pradėjus veikti bus sukurta apie 240 naujų darbo vietų, o per 3–4 metus baldų fabriko gamybos apimtys pasieks 250 mln. eurų.

Pagrindinis „Fredos“ klientas yra Švedijos baldų gamybos ir prekybos koncernas „Ikea“. Bendrovėje šiuo metu dirba per 550 darbuotojų.

Registrų centrui pateiktoje „Fredos“ veiklos ataskaitoje nurodoma, kad 2017-ųjų pabaigoje 62,02 proc. įmonės akcijų valdė Rimas Varanauskas, 14,87 proc. – Antanas Ėmužis, 9,91 proc. – V. Brundza, 7,43 proc. – Saturna Lelė. Kiti bendrovės akcininkai valdė mažiau kaip po 5 proc. akcijų.

Tuo metu Gero baldų fabriko akcininkais buvo R. Varanauskas (71,44 proc.), A. Ėmužis (17,12 proc.) ir V. Brundza (11,44 proc.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)