Į Sakartvelą turėjęs skraidinti „Georgia Airways“ pirmadienį informavo Lietuvos oro uostų vadovybę, kad nutraukia skrydžio bilietų Vilnius- Tbilisis prekybą.

Pagrindinė tokių pokyčių priežastis, kaip DELFI sakė Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas, avialinijų lūkesčių neatitinkantys bilietų pardavimai.

„Kryptis šiuo metu nėra atšaukta, sustabdyta tik bilietų prekyba. Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų komanda bendrauja su oro bendrovės atstovais ir ieško kelių susidariusiai situacijai spręsti.

Galimi įvairūs būdai, pavyzdžiui, skrydžių pradžios datos vėlinimas, aktyvesni krypties rinkodariniai veiksmai ir pan.“, – apie pasikeitusius planus sakė A.Stikliūnas.

Įdomu ir tai, kad 2018 m. „Georgia Airways“, planuodama pradėti naują maršrutą Vilnius-Tbilisis, pasinaudojo viena iš Lietuvos oro uostų taikomų maršrutų plėtros skatinimo priemonių – finansine de minimis pagalba ir taip gavo 200 tūkst. Eur paramos.

Visgi jei nutiktų taip, kad planuotų skrydžių bendrovė nebevykdys, pinigai turės būti grąžinti.

„Finansinės de minimis paramos grąžinimas, vienas iš artimiausių klausimų, kuris būtų sprendžiamas, jeigu oro bendrovė priimtų sprendimą nevykdyti skrydžių šia kryptimi.

Jei nuspręs skrydžių šia kryptim nevykdyti, privalės paramą grąžinti“, – sakė Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų skyriaus vadovas.

DELFI primena, kad anksčiau buvo skelbiama, jog į Tbilisį triskart per savaitę tiesiogiai skraidins Lietuvoje iki šiol veiklos nevykdžiusi sakartveliečių oro linijų bendrovė „Georgian Airways“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)