Biodujų jėgaines įrengs „Modus Group“ priklausanti atsinaujinančių išteklių energetikos bendrovė „Modus Energy“, kuri Baltarusijoje jau yra įgyvendinusi panašius projektus ir šiuo metu šalyje valdo 5 MW galios biodujų jėgainių pajėgumus. Tai yra antras kartas, kai „Modus Group“, įgyvendindama biodujų jėgainių projektus, bendradarbiauja su ERPB, teigiama bendrovės „Modus Energy“ pranešime. Anksčiau bankas biodujų jėgainėms įrengti yra suteikęs 15 mln. JAV dolerių paskolą.

„Toliau nuosekliai investuojame į atsinaujinančios energetikos sektorių Baltarusijoje, kuriame matome didžiulį potencialą. Baltarusija jau kurį laiką siekia plėsti ir stiprinti savo pajėgumus žaliosios energetikos srityje ir pritraukti užsienio investicijas, todėl mums yra įdomi šios šalies rinka. Be to, biodujų energetikai plėtoti Baltarusija yra palanki dėl išvystyto gyvulininkystės sektoriaus, kuris gali suteikti užtektinai žaliavos biodujų gamybai“, - pranešime cituojamas „Modus Group“ valdybos pirmininkas Liudas Liutkevičius.

Anot L. Liutkevičiaus, tai, kad prie projektų įgyvendinimo ne pirmą kartą prisideda tokia finansinė institucija kaip ERPB, liudija grupės pajėgumus, įdirbį ir reputaciją atsinaujinančių išteklių energetikos srityje.

Naujosios „Modus Energy“ biodujų jėgainės Baltarusijoje metines CO2 emisijas sumažins daugiau nei 9 tūkst. tonų.

Kaip ir esamos, naujosios bendrovės jėgainės Baltarusijoje bus statomos šalia gyvulininkystės ūkių kompleksų. Pasak bendrovės pranešimo, biodujos energijos gamybai bus gaminamos perdirbant šiuose ūkiuose susidarančias bioskaidžias medžiagas. Jėgainėse pagaminta elektros energija bus tiekiama Baltarusijos elektros tinklų operatoriui.

Biodujų jėgainių projektus „Modus Energy“ yra įgyvendinusi ir Lietuvoje. Čia iš viso veikia 11 biodujų projektų, kurių bendra galia siekia 10 MW.

„Modus Group“ per savo valdomas įmones „Modus Energy“ ir „Green Genius“ aktyviai veikia Europos atsinaujinančių išteklių energetikos rinkoje, o šiuo metu pagrindinės grupės plėtros ir investicijų kryptys yra nukreiptos į Lenkiją, Baltarusiją, Ukrainą, Italiją ir Ispaniją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)