„Pernai ypač pajautėme, kaip draudimai alkoholio reklamai pakeitė konkuravimo taisykles: žmonių pasirinkimą dažniau lėmė ne agresyvi reklama ir mažesnių kainų akcijos, o lojalumas, prieraišumas“, - bendrovės pranešime cituojamas jos generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Bravoro pardavimai vietinėje rinkoje pernai augo 8 proc., o į užsienio šalis išvežta 47 proc. daugiau produkcijos nei ankstesniais metais.

„Sparčiai augę eksporto pardavimai yra svarbi geresnių bendrovės rezultatų priežastis. Tiesa, pernai susidūrėme ir su produkcijos stygiumi - anksti prasidėjęs alaus sezonas ir dėl Pasaulio futbolo čempionato Rusijoje šoktelėjęs eksportas ištuštino sandėlius greičiau, nei tikėjomės“, - sakė M. Horbačauskas.

Pasak jo, pernai kritusi alaus rinka šiemet vis dėlto turi potencialo stabilizuotis dėl jau nuo kito mėnesio įvedamų akcizų stipriesiems alkoholiniams gėrimams.

„Po to, kai buvo padidinti akcizai alui, stebėjome vartojimo pokytį kainai jautriame vartotojų segmente - jie ėmė dažniau rinktis stipriuosius alkoholinius gėrimus. Šiemet įvedamas akcizas stipriesiems alkoholiniams gėrimams galimai kažkiek vartotojų sugrąžins į silpnųjų gėrimų kategoriją arba, priešingai, stabilizuos rinką“, - teigė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, „Volfas Engelman“ pernai sumokėjo 30,147 mln. eurų mokesčių ir buvo viena daugiausiai mokesčių sumokėjusių įmonių šalies maisto perdirbimo grupėje.

ELTA primena, kad nuo kovo 1 d. 10 proc. padidės akcizų tarifas etilo alkoholiui.

Skaičiuojama, kad, padidinus akcizų tarifą etilo alkoholiui, 0,5 litro stipraus alkoholinio gėrimo vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,39 euro.

Tikimasi, kad dėl padidinto akcizų tarifo etilo alkoholiui valstybės biudžetas šiais metais papildomai gaus apie 5 mln. eurų pajamų. Taip pat manoma, kad tai turės teigiamų pokyčių mažinant stiprių alkoholinių gėrimų prieinamumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)