Sekmadienį 15 val. 49 min. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie gaisrą Klaipėdos mieste.

Paaiškėjo, kad tamsūs dūmų debesys, kurie pasėjo nerimą vietos gyventojams, kyla iš KLASCO teritorijos. Čia skubiai iškviesti ugniagesiai. Gesinti gaisro atvyko 6 ugniagesių mašinos. Dviem keltuvais gelbėtojai su geinimo įranga pakilo iki gaisro židinio ir greitai užgesino ugnį. Po 2,5 val. gaisras buvo galutinai baigtas gesinti. Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Nepraėjus nė savaitei, KLASCO pateikė pirmines gaisro išvadas ir nuostolius.

„Dar pasirašytų visų dokumentų neturime, bet preliuminariai jau galima daryti išvadą, kad gaisras kilo dėl prkaitusių guolių ritinėlių. Įmonė dėl gaisro patyrė apie pusę milijonų eurų nuostolių“, – sako V. Kaunas.

Anot V. Kauno, įmonė patyrė ne tik turtinius nuostolius, bet ir sutriko darbas. Būtina vykdyti įsipareigojimus užsakovas, o gaisro pasekmės tai gerokai apsunkina – neveikia viena iškrovimo stotis, tad sudėtinga priimti krovinius.

Uosto direkcijos atstovai sako, kad jau ėmė svastyti, kaip ateityje užkirtsi kelią gyventojų nerimui, mat nežinojimas išties yra labai nemalonus. Nors teisės aktai ir nenumato prievolės informuoti žmones apie gaisrą, jei tai nekelia pavojus sveikatai ir gyvybei, visgi jau svastoma, kaip tokiais atvejais vietos gyventojams pranešti apie gaisrus.

Anot V. Kauno, tai didžiausias gaisras, kiek jis pamena. Įmonė žada investuoti į naujausias technologijas, kurios matuotų įrangos temperatūrą ir taip apsaugotų guolius nuo perkaitimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)