Sistema buvo keičiama sureitinguojant pareigybes, pagal jų kompetencijas ir atsakomybės lygį. Be to, padidėjo fiksuota darbuotojų užmokesčio dalis, o premijų svoris darbo užmokestyje sumažėjo.

Pirmiausia nauja sistema nuo sausio įdiegta trijose „Achemos“ grupės įmonėse: „Achemoje“, „Klasco“ ir „Agrochemoje“. Per pirmąjį ketvirtį pokyčius ketinama įgyvendinti visose likusiose grupės bendrovėse.

BNS primena, kad prognozuodama nuostolingus 2018 metus, „Achema“ pernai vasarą buvo laikinai sustabdžiusi kolektyvinėje sutartyje su darbuotojais numatytas papildomas išmokas prie atlyginimo.

Tarp „Achemos“ darbuotojų ir vadovų kilo ginčas dėl neišmokamų priedų, atostogų premijų bei prastovų. Liepą ginčas buvo perkeltas į Darbo ginčų komisiją, „Achemos“ darbuotojai buvo surengę protestų prieš mažus atlyginimus. Vėliau ginčas buvo atsiimtas, o konfliktas išspręstas derybomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)