Trečiadienį per Nacionalinės vertybinių popierių biržos informacinę sistemą paskelbta, jog kovo 25-ąją šaukiamas eilinis visuotinis LŽŪB akcininkų susirinkimas, kuriam siūloma išrinkta naują banko tarybą. Dėl senosios tarybos atšaukimo įgaliojimų neteks ir dabartinė LŽŪB valdyba.

ELTA praneša, kad LŽŪB akcininkų susirinkimo dienotvarkėje taip pat numatytas banko valdybos ataskaitos apie banko veiklą 2001 metais tvirtinimas, banko revizoriaus ir audito pranešimai, 2001 metų finansinės atskaitomybės tvirtinimas, 2001 metų pelno paskirstymo tvirtinimas, banko pajamų ir išlaidų sąmatos 2002 metams tvirtinimas, Lietuvos žemės ūkio banko ilgalaikio turto perleidimas, nuoma ar įkeitimas, garantavimas ir laidavimas. Numatoma pakeisti ir papildyti Lietuvos žemės ūkio banko statutą, išrinkti revizorių ir nustatyti jam atlyginimą.

Antradienį Vilniuje pasirašyta LŽŪB akcijų pirkimo-pardavimo sutartis tarp Valstybės turto fondo ir "Nord/LB" numato, kad valstybės nuosavybės teise valdomas 822 872 AB Lietuvos žemės ūkio banko paprastąsias vardines akcijas "Nord/LB" nupirks už 71 milijoną litų.

Valstybė parduoda 76,02 proc. akcijų paketą. Po 11,4 proc. LŽŪB akcijų dar valdo Vilniaus bankas bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Preliminariais duomenimis, Lietuvos žemės ūkio banko 2001 metų grynasis neaudituotas pelnas sudaro 8 milijonus 461 tūkst. litų. Detalesnę informaciją apie praėjusių metų rezultatus bankas yra pažadėjęs paskelbti kovo pradžioje, kai turės audito bendrovės "PricewaterhouseCoopers" ataskaitą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją