Anot VMG vadovo, būsimai gamyklai jau ieškoma darbuotojų, bandoma grąžinti ir dalį emigravusių tautiečių, žadant jiems gerai apmokamą darbą.

„Esam paskelbę darbuotojų paiešką. Mes kviečiame tuos, kurie iš to regiono išvažiavę ir dirba kituose kraštuose, registruotis, ir jeigu neturi tos kvalifikacijos, būti perkvalifikuotiems. Taip pat sieksime, kad dalį vaikų, kurie baigia mokyklas regione, nukreiptų į labiau technines specialybes, nes per penketą metų bus sukurta apie 1 tūkst. darbo vietų“, – BNS teigė VMG vadovas.

Pasak S. Paulausko, VMG dirba su regiono Užimtumo tarnybos padaliniais, todėl tikimasi, kad užsieniečių samdyti neteks.

„Čia dirbama su visu regionu, ir su Mažeikiais, ir su Šiauliais, ir Naująja Akmene. Iš užsienio vežti darbuotojų nereikia – reikia susigrąžinti tuos, kurie išvažiavę iš Lietuvos. Mūsų prioritetas yra, kad grįžtų iš to regiono išvažiavę žmonės. Mes tam ir investuojam, kad būtų sukurtos alternatyvos nedirbti kažkur toli nuo giminių ir nuo šeimos, kažkur Norvegijoje ar Danijoje, o kad būtų čia sukurtos darbo vietos“, – sakė S. Paulauskas.

Jo teigimu, naujos gamyklos statybos vyksta pagal planą.

„Viskas vyksta pagal grafiką, vokiečiai gamina įrangą, statybininkai stato, montažas prasidės balandžio mėnesį. Viskas pradės suktis ketvirtąjį ketvirtį ir greičiausiai, kaip ir buvo numatyta, produkcija bus gaminama 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį“, – BNS sakė S. Paulauskas.

VMG pirmajame etape – per dvejus metus – į plokščių gamyklą planuoja investuoti 140 mln. eurų ir sukurti apie 150 naujų darbo vietų. Vėliau bendrovė ketina statyti 80 mln. eurų baldų gamybos fabriką ir sukurti 1 tūkst. naujų darbo vietų. Trečiajame etape numatoma pastatyti statybinių konstrukcijų gamyklą, tačiau nei būsimų investicijų, nei naujų darbo vietų įmonė kol kas neskelbia.

Gamyklą stato VMG statybų įmonė „Kalvasta“, o įrangą gamina Vokietijos įmonė „Siempelkamp“.

Pasak S. Paulausko, be naujų projektų Lietuvoje ir Baltarusijoje, VMG domisi galimybe investuoti Jungtinėse Valstijose, Pensilvanijoje. Anot jo, tai daryti skatina pasikeitusi JAV administracijos politika.

„Šiuo metu paskelbta Trampo (JAV prezidento Donaldo Trumpo – BNS) administracijos pozicija, kad reikia susigrąžinti gamybą (...), kuri buvo iškelta į trečiąsias šalis. Atsižvelgdami į jų politiką, mes ir svarstome galimybę investuoti tenai“, – teigė jis.

2017-ųjų pabaigoje portalas ve.lt skelbė, kad VMG Pensilvanijoje ketina investuoti 200 mln. eurų, sukurti apie 600 darbo vietų, o valstija už tai numato skirti apie 20 mln. JAV dolerių paramą.

S. Paulauskas teigia, kad VMG šiuo metu taip pat plečia gamyklą Mogiliove, Baltarusijoje, baigia gamyklos statybą Borisove bei pradeda naują projektą Vitebske.

VMG konsoliduotos pajamos 2017 metais augo 14 proc. iki 165,292 mln. eurų, grynasis pelnas – 6,6 proc. iki 17,5 mln. eurų.

Autorius: Paulius Viluckas

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)