Taip pat pritarta, kad Vilniaus miesto taryba turėtų išrinkti stadiono pavadinimą. Tarybos narys Artūras Zuokas stadionui siūlo „Vyčio“ pavadinimą, tačiau taryboje iš viso bus renkamasi iš trijų pavadinimų, kurie paaiškės kiek vėliau.

Laidos „DELFI diena“ svečiuose – ekonomikos ir inovacijų ministras, kandidatas į Vilniaus merus Virginijus Sinkevičius. Su juo aptarsime nacionalinio stadiono klausimus: už kieno pinigus turėtų būti statomas šis objektas?

„Tai ne tik rizika, bet labai reali tikimybė, nes Vilniaus miestas vėluoja. Miestas labai prastai panaudojo ES paramą. Iš daugiau nei 300 mln. eurų, skirtų miestui, yra panaudota vos keli procentai. Ta pati istorija yra su stadionu, todėl, matant tokias rizikas, yra įprastinė procedūra perskirstyti lėšas“, - DELFI TV laidoje sakė V. Sinkevičius.

Politikas primena, kad per paskutinius ketverius metus sėkmingai įgyvendintų sporto objektų buvo labai mažai.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Vyriausybė ištiesė ranką savivaldybei. Pirmiausia pratęsti terminą iki vasario 28 dienos, kas įvyksta labai retai, o nepasitikėjimo gali būti labai daug. Pasižiūrėkime, per paskutinius ketverius metus dabartiniam merui, kiek pavyko pastatyti sporto objektų? Vos vieną Fabijoniškių baseiną, o dabar kalbama apie 15 sporto objektų kompleksą. Rizikos yra didelės, kad lėšos bus grąžintos į ES biudžetą“, - sakė V. Sinkevičius.

Aišku, kad atvažiuotum į „Akropolį“ per išpardavimus, tai tenka ratus sukti labai ilgai. Aš įžvelgiu didelę grėsmę.
V. Sinkevičius

Paklaustas, ką turėtų daryti savivaldybė, V. Sinkevičius tikino, kad pirmiausia svarbu, kad reikalai pradėtų judėti.

„Kuo sparčiau su projektu judėti į priekį. Buvo sprendimas, kad teismas nepritaikys laikinųjų priemonių, o šiandien nors komitetai atmetė sutartį, visgi savivaldybėje susidarė dauguma, Artūras Zuokas ir Remigijus Šimašius balsavo už. Tai tik parodo, kad įmonė, kuri statys tinka abiem kandidatams į merus. Aš tikiuosi, kad projektas judės į priekį ir pavyks tai padaryti“, - sako pašnekovas.

Virginijus Sinkevičius

Kandidatas į merus taip pat tikina, kad svarbi problema gali būti ir kamščiai.

„Šioje vietoje galima pasakyti, kad apie tai yra pagalvota. Išvažiavimai, viadukas ir infrastruktūra bus sutvarkyta, tie kaštai yra taip pat įtraukti. Taip tvirtina savivaldybė. Aišku, kad atvažiuotum į „Akropolį“ per išpardavimus, tai tenka ratus sukti labai ilgai. Aš įžvelgiu didelę grėsmę. Pirmiausia grėsmė Šeškinės gyventojams, jeigu tas objektas bus pastatytas neapgalvotai, kaip buvo 4 paskutinius metus, mes turėsime tai, kad Šeškinės gyventojų kiemuose bus įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, kai vyks varžybos. (…) Man labai kelia nerimą tai, kad buvo derėtasi tik su vienu statytoju, bet tikiuosi, kad savivaldybė tai darė atsakingai. Kas yra gerai, kad stadioną stato koncesininkas“, - sako Virginijus Sinkevičius.

Anot jo, pažiūrėjus į dabartinį Vilniaus biudžetą, nepanašu, kad kelių būklei būtų skiriamas didelis dėmesys.

„Jeigu pažiūrėtume į dabartinį biudžetą, tai nėra prioritetas. Vilniaus mieste tikrai yra ką nuveikti su keliais“, - laidoje „DELFI diena“ sakė V. Sinkevičius.

Vilniaus miesto tarybos narys Adomas Bužinskas kėlė klausimą, ką reikės daryti, jeigu projektas praras ES finansavimą.

„Prieš 10 minučių Vyriausybė priėmė sprendimą, kad Vidaus reikalų ministerija, suderinusi su Finansų ministerija, turi priimti sprendimus dėl lėšų perskirstymo kitoms Vidaus reikalų ministerijos priemonėms arba kitoms ministerijoms. (...) Ir dabar jūs priėmėte sprendimą dėl stadiono, kai de facto jau neturime ES lėšų. (...) Ką toliau darysite, aš nebežinau“, - nuogąstavo A. Bužinskas.

Tarybos narys Jaroslavas Kaminskis teigė, kad „klausimas dėl lėšų perskirstymo eis į regionų plėtros komitetą ar tarybą, o ji nepritars tam sprendimui ir paliks galioti ankstesnį“.

Stadiono projekto eigą daugiausiai stabdo teisiniai ginčai. Tiek savivaldybė, tiek du kartus iš konkurso pašalinta bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ yra kreipęsi į prokuratūras, pastaroji trečiadienį kreipėsi ir į teismą. Konkurso peripetijas aiškintis ėmėsi ir Seimo Antikorupcijos komisija, gavusi konservatorių prašymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)