„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ jis teigė, kad yra politinių partijų, dedančių visas pastangas, kad Nacionalinis stadionas nebūtų pastatytas.

„Yra politinių partijų, kurios visą rinkimų strategiją parėmusios tuo, kad šio stadiono išvis nebūtų, nes turi kitokią viziją. Jos deda visas pastangas, kad jis būtų sustabdytas. Įvairiomis rezoliucijomis, įvairiais pasiūlymais“, - teigė G. Paluckas.

Anot socialdemokratų partijos pirmininko, šiuo metu reikėtų nutraukti politiškai inspiruotus projekto puldinėjimus bei informacijos klastojimą, ir, visiems kartu priėmus politinę atsakomybę, paleisti stadioną į gyvenimą.

G. Palucko teigimu, labai lengva manipuliuoti nežinojimu. Tačiau jis taip pat mano, kad šiuo metu visa informacija yra aktyviai teikiama, galima matyti suvestines, sutarties projektus, visus skaičius. Politikas pabrėžė, kad šiuo metu laukiama teismo sprendimo dėl nacionalinio stadiono statybų, ir jis turėtų būti paskelbtas po savaitės ar dviejų.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį preliminariai pritarė sutarčiai dėl nacionalinio stadiono statybos. Galutinį sprendimą numatoma priimti po savaitės.

Savivaldybė sutartį dėl stadiono statybos koncesijos turėtų pasirašyti su koncerno „Icor“ valdoma įmone „Axis Industries“. Tačiau du kartus iš konkurso pašalinta bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ žada kreiptis į teismą, siekiant įrodyti, kad „šis konkursas buvo vykdomas neteisėtai, proteguojant vieną konkrečią bendrovę bei darant daugybę pažeidimų“.

Seimo Antikorupcijos komisija, į kurią dėl nacionalinio stadiono kreipėsi konservatoriai, trečiadienio posėdyje taip pat nusprendė kreiptis į atsakingas institucijas - Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) ir Vilniaus miesto savivaldybės administraciją. Konservatoriai teigia, kad šiame projekte „kyla pagrįstų klausimų dėl galimo interesų konflikto“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)