Nuo 2017 m. sausio, per dvejus Donaldo Trumpo kadencijos metus, valstybės skola šoktelėjo daugiau nei 2 trln. dolerių. Per dvi Baracko Obamos kadencijas valstybės skola išaugo nuo 10,6 iki 19,9 trln. dolerių, o tai itin aštriai kritikavo respublikonai.

2016 m. interviu „Washington Post“ D. Trumpas žadėjo „per aštuonerius metus“ panaikinti valstybės skolą. Aukštas Baltųjų rūmų patarėjas ekonomikos klausimais Larry'is Kudlow, prisijungęs prie D. Trumpo komandos po to, kai prezidentas pažadėjo panaikinti skolą, „CBS News“ sakė, kad D. Trumpas tikriausiai neturėjo omenyje visiško valstybės skolos panaikinimo.

„Nežinau, nebuvau ten, skaičiau kai ką apie tai - manau, jis kalbėjo apie skolos augimo sustabdymą“, - teigė L. Kudlow.

„Tiesą sakant, nesvarbu, valstybės skola yra tokia ar anokia. Svarbu tai, koks skolos santykis su bendruoju vidaus produktu (BVP). Mano nuomone, santykis mažės“, - tikino D. Trumpo patarėjas.

Fiskalinės politikos ekspertas Michaelas Petersonas įspėjo, kad rekordiškai didelė valstybės skola yra „dar vienas ženklas, kad mūsų fiskalinė situacija yra ne tik netvari, bet ir prastėja.„

„Kylanti valstybės skola yra svarbi, nes tai kelia grėsmę kiekvieno amerikiečio ekonominei ateičiai. Skolinantis trilijonus dolerių, palūkanų normos užspaus ekonomiką ir apsunkins svarbių ateities investicijų finansavimą. Norėdami sukurti stiprią ir stabilią ateitį, turime pradėti valdyti savo valstybės skolą“, - sakė M. Petersonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)