„Praėjusiais metais priėmėme ambicingą strategiją LE 2030 ir užsibrėžėme tikslą prisidėti prie pasaulinės žaliosios energetikos revoliucijos. Planuojame, kad per artimiausius 12 metų „Lietuvos energijos“ grupės instaliuota žaliosios generacijos pajėgumų galia pasieks 3000 MW. Nemažą dalį šių pajėgumų sudarys vėjo parkai, tad pradėjome ieškoti partnerių, valdančių didelius jūrinio vėjo parkų projektus ir galinčių pasidalinti gerąja praktika bei kompetencijomis, o ateityje - kartu plėtoti vėjo parkus Baltijos jūroje”, - pranešime teigė „Lietuvos energijos“ valdybos narys ir infrastruktūros ir plėtros departamento direktorius Dominykas Tučkus.

Kaip teigiama pranešime, atlikus rinkos dalyvių tyrimą ir pavykus sutarti dėl galimo bendradarbiavimo, jis būtų įgyvendinamas dviem etapais. Pirmajame etape „Lietuvos energija” tikisi įgyti reikiamos vėjo parkų jūroje projektų valdymo patirties, kaip mažasis partneris dalyvaudama naujo vėjų parko jūroje vystymo projekte Europos ekonominėje erdvėje. Lietuvos institucijoms atlikus visus reikalingus parengiamuosius darbus ir galutinai įvertinus vėjų parkų vystymo Baltijos jūroje galimybes, „Lietuvos energija“ kartu su partnere pradėtų antrojo etapo įgyvendinimą ir planuotų dalyvauti aukcionuose dėl konkrečių projektų Baltijos jūroje vystymo.

„Lietuvos Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje vėjo parkų vystymas Baltijos jūroje yra numatytas kaip viena iš priemonių, padėsiančių šaliai įgyvendinti atsinaujinančių energijos išteklių plėtros tikslus. Norime sukaupti reikiamą patirtį bei praplėsti valdomus vėjo energetikos pajėgumus, kad galėtume sėkmingai prisidėti prie jūrinių vėjo jėgainių vystymo Lietuvoje vėlesniame etape“, - sakė D. Tučkus.

Pasak jo, tikimasi, kad vėjo parkų Baltijos jūroje plėtra ženkliai prisidės įgyvendinant Lietuvos ambiciją didžiąją dalį elektros energijos gaminti iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Pranešime taip pat teigiama, kad strateginį partnerį „Lietuvos energija“ planuoja atsirinkti dar iki 2019 m. pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)