Byla perduodama Klaipėdos apygardos teismui, pranešė bankas per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

7,5 mln. eurų paskola bendrovei „Nidos pušynas“, kuri siejama su V. Romanovu ir jam artimais asmenimis, suteikta 2012 metais, dar iki Ūkio banko bankroto paskelbimo, už ją buvo įkeistas bendrovės nekilnojamasis turtas.

Šiuo metu sutartis yra pasibaigusi, „Nidos pušynas“ likviduotas. Byloje Šiaulių bankui finansinės pretenzijos nėra reiškiamos, teigia bankas.

Teisme bus nagrinėjamos paskolos panaudojimo aplinkybės, tuometinio Paskolų komiteto pirmininko, dabartinio banko administracijos vadovo Vytauto Siniaus ir dar dviejų banko darbuotojų – Šiaulių filialo vadovės ir Iždo departamento direktoriaus – veiksmai.

Sausio pabaigoje prokurorai patvirtino atliekantys dar vieną tyrimą dėl „Nidos pušyno“ 5,7 mln. eurų vertės turto iššvaistymo. Tačiau, pasak jų, nėra bent kiek patikimų duomenų, kad neteisėtus veiksmus būtų nurodęs atlikti Lietuvos banko atstovai.

Portalas lrytas.lt rašė, jog įtariama, kad V. Romanovas per savo statytinius paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl „Nidos pušyno“ turto grobstymo, o kaltinimai, anot portalo, turėtų būti pateikti ne tik V. Romanovui, jo seseriai Olgai Gončiaruk, bet ir Šiaulių banko vadovui V. Siniui, Iždo departamento direktoriui Pranui Gedgaudui ir Šiaulių filialo vadovei Skaidrei Mendelienei.

Šiaulių bankas 2012 metų pabaigoje suteikė „Nidos pušynui“ maždaug 7,5 mln. eurų paskolą. Dalis lėšų buvo panaudota keliems nekilnojamojo turto objektams įsigyti, tačiau beveik 4,5 mln. eurų pateko į V. Romanovo bei O. Gončiaruk sąskaitas ir buvo panaudoti dar 2007–2008 metais Šiaulių bankui pagal atpirkimo sandorius įkeistoms Ūkio banko akcijoms išpirkti.

Rusijoje prieglobstį gavusio V. Romanovo valdytas Ūkio bankas 2013 metų vasarį buvo pripažintas nemokiu, o tų pačių metų gegužę jam iškelta bankroto byla. Šiuo metu vykdomos tarptautinės procedūros, užtikrinančios įstatymų numatytas galimybes V. Romanovą teisti už akių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)