Viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management“ baigė pirmąjį profesionaliems investuotojams skirto uždaro tipo privataus kapitalo investicinio fondo „INVL Baltic Sea Growth Fund“ platinimą, kurio metu pritraukta 106 mln. eurų. „INVL Baltic Sea Growth Fund“ tapo didžiausiu privataus kapitalo investiciniu fondu Baltijos šalyse.

Komisijos teigimu, EIF įsipareigoja skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos, Estijos vyriausybėmis, siekiant padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.

Komentuodamas sandorį EK pirmininko pavaduotojas euro ir socialinio dialogo reikalams, taip pat atsakingas už finansinį stabilumą, finansines paslaugas ir kapitalo rinkų sąjungą, Valdis Dombrovskis sakė: „Fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ padės Baltijos šalių įmonėms plėsti veiklą už regiono rinkos ribų, kurti vertę ir darbo vietas. Sveikinu Estiją, Latviją ir Lietuvą, kurios yra tarp dešimties geriausiai Junckerio planu pasinaudojusių šalių ir kuriose Europos strateginių investicijų fondo (ESIF) investicijos pritraukė beveik 4 mlrd. eurų papildomų investicijų.„

„Mums labai malonu prisidėti prie „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondo pirmojo platinimo. EIF partnerystė su Baltijos šalių vyriausybėmis per Baltijos inovacijų fondą atlieka esminį vaidmenį plėtojant šią privataus kapitalo rinką ir suteikia tokioms vietinėms nepriklausomoms komandoms kaip „Invalda INVL“ galimybę steigti privataus kapitalo fondus ir pritraukti investuotojus į regiono bendroves“, - teigė EIF vadovas Pieras Luigis Gilibertas.

„Džiaugiamės sėkmingai užbaigę pirmąjį platinimo etapą. Svarbu, kad į fondą investuoja ir tarptautinės finansinės institucijos, matančios Baltijos regiono verslo potencialą, ir gerai žinantys rinką bei „Invaldą INVL“ vietos investuotojai. Savo ruožtu aktyviai dirbame su įsigijimais ir jau artimiausią pusmetį ketiname įgyvendinti keletą sandorių - investuojame į Baltijos šalių įmones, kurios turi potencialą tapti regiono lyderėmis arba sėkmingai veikti pasaulinėse rinkose“, - tikino „INVL Asset Management“ valdybos pirmininkas Darius Šulnis. Jo teigimu, 2019 metais taip pat planuojama užbaigti ir antrąjį galutinį fondo platinimą, kurio metu ketinama pasiekti fondo tikslinį dydį - 200 mln. eurų.

„INVL Asset Management“ priklauso „Invaldos INVL“ grupei, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, privataus kapitalo turtą, individualius portfelius bei kitas finansines priemones. Joms daugiau kaip 190 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti per 650 mln. eurų vertės turto.

Tikimasi, kad Junckerio planas visoje Europoje paskatins apie 380 mlrd. eurų investicijų. Šią savaitę Europos investicijų banko direktorių valdyba patvirtino ESIF, sudarančio Junckerio plano pagrindą, investicijas, kurių bendra vertė - 71,4 mlrd. eurų. Didžioji dalis šios sumos - 53,6 mlrd. eurų - skiriama projektams pagal ESIF infrastruktūros ir inovacijų liniją finansuoti. Dar 17,8 mlrd. eurų skiriama 842 tūkst. mažų ir vidutinių Europos įmonių finansuoti, siekiant jas paskatinti diegti inovacijas, plėstis ir kurti naujas darbo vietas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)