Akropolis Group“ pripažįsta, kad dėl šio projekto toli nepažengta, visas dėmesys nukreiptas į Rygą, kur pavasarį turėtų atsidaryti didžiulis prekybos ir pramogų centras.

Anksčiau buvo skelbta, kad didelio dėmesio sulaukęs 70 tūkst. kv. metrų prekybos centras prie Vingio parko Vilniuje turėtų būti atidarytas 2021 metais, tačiau gali būti, kad šie planai neišsipildys.

Turėtų iškilti ne tik prekybos centras

Pirminis prekybos centro projektas buvo parengtas seniai, pagal jį „Akropolis“ turėjo iškilti 2009 metais, tačiau taip neatsitiko, o tų metų gruodį bendrovė paskelbė atidedanti statybas neribotam laikui.

Leidimas statybai, buvo gautas 2009 metais, tai pačiais metais parengtas sklypo detalusis planas, tačiau užstatymo koncepcija vis dar plėtojama. „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas DELFI pasakojo, kad šiuo metu atliekama prekybos centro projekto korektūra ir aktualizacija.

„Pirminiai bendrovės planai buvo didžiąją sklypo dalį panaudoti prekybos centro statybai. Tačiau įvertinus rinkos poreikius, dabar planuojama sklypą plėtoti kaip daugiafunkcinį, numatant įvairesnes, tarpusavyje sinergiją turinčias, užstatymo paskirtis. Tai galėtų būti ne vien būstas, biurai, prekyba, bet ir kiti objektai“, – sakė jis.

Tačiau nei būsimo prekybos centro ploto, nei aukštų skaičiaus, nei statybų pradžios bei baigties jis negalėjo atskleisti: „Detalesnę informaciją apie būsimą prekybos centro plotą ir planuojamą projekto įgyvendinimo terminą paskelbsime atskirai.“

Dešimtmečio projektas turėtų pakeisti visą vietovės vaizdą

Vis dėlto aišku, kad ateityje iškilsiantis „Akropolis“ kartu su kitais pastatais pakeis šios vietos vaizdą, bus pertvarkytas eismas.

„2013 m. su Vilniaus miesto savivaldybe sudarytoje sutartyje numatyta, kad investuotojas savo lėšomis vykdys Giraitės gatvės, Eigulių gatvės, Laisvės pr. dalies rekonstrukciją, įrengs teritorijos gatvių tinklą, sutvarkys Neries pakrantę, įrengiant čia pėsčiųjų-dviračių takus, teritorijoje įrengs bendrojo naudojimo tinklus. Sutartyje numatyta, kad investuotojas infrastruktūros vystymui skirs 4,78 mln. eurų“, – sakė D. Mertinas.

DELFI primena, kad šis „Akropolio“ prie Vingio parko projektas vertinamas kontroversiškai, netoli parko gyvenantys gyventojai, bendruomenių pirmininkai, taip pat įvairūs politikai ne kartą piktinosi dėl planuojamo milžino šalia parko, baiminosi dėl būsimos taršos, spūsčių, triukšmo.

Bendrovė buvo užsakiusi poveikio aplinkai vertinimo studiją, kuri parodė, kad neigiamo poveikio aplinkai prekybos centro atsiradimas nepadarytų, tačiau ji gyventojų nepaguodė, jie apeliavo, kad vertinimas nepakankamai objektyvus, nes tyrimą užsakė patys statytojai.

Dėmesys – į Rygą, nuo Kijevo nusisukta

Bendrovė pripažino, kad dabar visas dėmesys nukreiptas į Rygą, kur intensyviai ruošiamasi „Akropolio“ atidarymui.

„Prekybos ir pramogų centro „Akropole“ statybų darbai Rygoje baigti, šiuo metu vykdomas pastato pripažinimo tinkamu naudoti, t.y. pridavimo procesas. Rygos „Akropole“ duris lankytojams atvers šį pavasarį“, – sakė D. Mertinas.

Prekybos centro plotas – 98 tūkst. kv metrų.

Tuo metu planuoto „Akropolio“ Ukrainos sostinėje Kijeve bendrovė nusprendė iš viso atsisakyti.

„Papildomai įvertinus geopolitinę riziką Ukrainoje ir konkurencinę aplinką Kijeve buvo nuspręsta kol kas prekybos ir pramogų centro projekto Kijeve nevystyti“, – informavo D. Mertinas.

Apie plėtrą Ukrainoje „Akropolis Group“ buvo paskelbusi 2017 metais, tuo metu buvo skelbta, kad vertinamos rizikos ir galimybės, vystomos galimos koncepcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)