Nuo praėjusių metų kovo mėnesio bendrovė „Novaturas“ yra listinguojamas Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos narys. Šį debiutą bendrovė vertina kaip ilgalaikio bendradarbiavimo su vietos ir užsienio investuotojais pradžią ir stiprų pamatą darniai tolesnei partnerystei, skelbiama bendrovės pranešime.

„Debiutas biržose leido dar kartą įrodyti įmonės profesionalumą ir atvirumą. Vykdomos veiklos skaidrumas ir pridėtinės vertės kūrimas yra vieni pagrindinių reikalavimų listinguojamoms įmonėms, kurie atitinka ir „Novaturo“ vykdomos veiklos filosofiją. Tikime, kad dėl šios patirties mes tampame dar patikimesniu partneriu savo klientams, verslo ir finansų bendruomenei“, - sako „Novaturo“ generalinė direktorė Audronė Keinytė.

Kelionių organizatoriaus vadovės teigimu, sėkmingą IPO, įvertintą apdovanojimu, vainikavo komandinis darbas, prie kurio prisidėjo „Nasdaq“ komanda, Lietuvos banko atstovai, „Swedbank“, TGS komandos bei Lenkijos partneriai - „PKO BP“, „Trigon“ ir „KL Gates“, padėję įsitvirtinti Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Kasmetiniai apdovanojimai skirti įvertinti su investuotojais dirbusias bendroves, pasiekusias geriausių rezultatų skaidrumo, gerosios bendrovių valdysenos ir ryšių su investuotojais srityse. Šiemet apdovanojimų metu buvo pažymėti ir svarbiausi dvejų metų Baltijos kapitalo rinkos įvykiai.

„Metų įvykis kapitalo rinkoje“ išskyrė svarbiausius momentus visose trijose rinkose - „Novaturo“ debiutą Lietuvos kapitalo rinkoje, „Tallina Sadam“ IPO Estijoje ir Latvijos „Altum“ listingavimą „Nasdaq Riga“ biržoje.

„Novaturo“ grupė pagal pardavimų apimtis ir keleivių skaičių yra didžiausias kelionių operatorius Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. 1999 m. įkurta bendrovė 2004 m. tapo Baltijos šalių rinkos lydere. Šiuo metu „Novaturo“ produktai siūlomi ne tik Baltijos šalyse, bet ir Baltarusijoje, kurioje platinimą vykdo vietos partneriai. Nuo 2018 m. kovo 21 d. „Novaturo“ akcijomis prekiaujama Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)