Pasak portalo, parama skirta tik tiems, kurie vandenį perka iš dviejų šios savivaldybės įmonių – „Nemenčinės komunalininko“ ir „Nemėžio komunalininko“. Šios dvi Vilniaus rajono savivaldybės įmonės neaptarnauja viso rajono gyventojų, apie 12,4 tūkst. vartotojų.

Dar apie 3 tūkst. klientų aptarnauja bendrovė „Vilniaus vandenys“, nustačiusi mažesnes kainas negu „Nemenčinės komunalininkas“ ar „Nemėžio komunalininkas“ – nuo vasario 1,16 euro už kubinį metrą gyvenant daugiabutyje ir 1,09 euro – privačiame name.

Ši kaina, anot Vilniaus rajono savivaldybės, ir tapo priežastimi, kodėl „Vilniaus vandenų“ vartotojai subsidijų negaus: vandens ir nuotekų kaina teritorijose, kurias aptarnauja „Vilniaus vandenys“, yra ir taip mažesnė už subsidijuojamą Vilniaus rajono savivaldybės kainą (1,50 euro už kubinį metrą), nes ją lemia nepalyginamai didesnis Vilniaus miesto vartotojų skaičius.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija vienašališkai nustatė šalto vandens kainas „Nemenčinės komunalininko“ ir „Nemėžio komunalininko“ klientams, ir jos didesnės 30 proc., nes savivaldybės taryba pati nepatvirtino kainų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)