Nyderlandų vyriausybė paskelbs galutinį įmonių, svarstančių perkelti veiklą į šalį dėl „Brexit“, skaičių, tačiau „kiekvienas naujai atvykęs verslas, nesvarbu, ar didelis, ar mažas, yra sėkmė“, naujienų agentūrai AFP sakė Nyderlandų vyriausybės Užsienio investicijų agentūros atstovas spaudai Michielis Bakhuizenas.

Nors, kalbėdamas su neseniai Nyderlanduose viešėjusiu Japonijos premjeru Shinzu Abe, šalies ministras pirmininkas Markas Rutte tikino „nemanantis, kad „Brexit“ yra galimybė verslui“, Nyderlandai spartina pasiruošimą investicijoms dėl „Brexit“.

Pasak M. Bakhuizeno, per investicijų agentūrą šalies vyriausybė „yra susisiekusi su daugiau nei 250 įmonių, susidomėjusių galimybę persikelti iš JK į Nyderlandus dėl „Brexit“.

„Verslo įmonių, susisiekusių su mumis, skaičius nuolat auga. 2017-ųjų pradžioje jų buvo 80, praėjusių metų pradžioje - 150, o dabar - daugiau nei 250. Nenuostabu, kad ši tendencija ir toliau tęsis, nes šiuo metu Didžiojoje Britanijoje situacija yra visiškai neaiški, o verslui tai nepatinka“, - pridūrė jis.

Atstovas spaudai tikino nekomentuosiąs atskirų atvejų, kaip „Sony“, tačiau patikino, kad Nyderlandai džiaugiasi tokiais bendrovių sprendimais.

„Vasario viduryje paskelbsime tikslų įmonių, perkėlusių veiklą iš JK į Nyderlandus, skaičių“, - patvirtino M. Bakhuizenas. Paklaustas, ar Sh. Abės vizitas padėjo Japonijos „Sony“ apsispręsti dėl persikėlimo, atstovas teigė, kad „tokie ir panašūs politiniai bei diplomatiniai momentai padeda“.

Nepaisant bendrovių persikėlimo į Nyderlandus, šalies pareigūnai su nerimu žiūri į kietojo „Brexit“ pavojų. Šalies užsienio reikalų ministras Stefas Blokas parlamento komitetui kalbėjo: „Ruoštis „Brexit“ pradėjome anksti, tačiau situacija paaštrėjo dėl galimo Didžiosios Britanijos pasitraukimo be sutarties“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)