Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo, kad krovininio kelių transporto darbuotojams mokama dienpinigių suma būtų neapmokestinama tik taikant dvigubos minimalios mėnesinės algos (MMA) dydžio darbo užmokestį.

Šiuo metu vežėjams visa mokama dienpinigių suma neapmokestinama mokant 1,3 koeficiento MMA dydžio darbo užmokestį. Ministerija koeficientą siūlo didinti iki 2.

Anot SADM, didelę dalį darbuotojų atlygio sudaro komandiruočių dienpinigiai, nuo kurių socialinio draudimo įmokos nėra mokamos, o mažesnės socialinio draudimo įmokos lemia, kad socialinės garantijos šių darbuotojų yra mažesnės, palyginti su jų gaunamomis pajamomis.

„Linavos“ generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius BNS praėjusią savaitę sakė, kad įgyvendinti ministerijos siūlymą būtų per sunku. Pasak jo, transporto sektorius šiuo metu turi ir daug vidinių problemų, todėl yra grėsmė, kad transporto sektorius Lietuvoje gali pradėti žlugti.

Atlyginimų koeficientą kelių transporto sektoriaus darbuotojams ministerija įvedė 2003 metais, iki šiol jis nebuvo didintas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)