Lietuvos banko Priežiūros tarnyba nustatė, kad AB „Grigeo“ ir Telia Lietuva, AB, sudarydamos 2017 m. metines konsoliduotąsias ir patronuojančiosios bendrovės finansines ataskaitas, nesilaikė tarptautinių apskaitos standartų reikalavimų, taip pažeisdamos Vertybinių popierių įstatymą. Be to, rengdamos metinius pranešimus, netinkamai pateikė informaciją.

AB „Grigeo“ ir Telia Lietuva, AB, netinkamai įvertino visiškai nusidėvėjusio, tačiau bendrovių ar jų grupių veikloje tebenaudojamo ilgalaikio materialiojo ir nematerialiojo turto naudingo tarnavimo laikotarpius. Jos nustatė trumpesnį turto naudingo tarnavimo laikotarpį, dėl to sumažėjo ilgalaikio turto vertė ir išaugo sąnaudos, todėl metinės finansinės ataskaitos neatskleidė tikro ir teisingo vaizdo. Taip AB „Grigeo“ ir Telia Lietuva, AB, pažeidė 16-ojo („Nekilnojamasis turtas, įranga ir įrengimai“) ir 38-ojo („Nematerialusis turtas“) tarptautinių apskaitos standartų reikalavimus. Bendrovės turi iki 2019 m. gegužės 1 d. peržiūrėti ir patikslinti viso ilgalaikio turto naudingo tarnavimo laikotarpius, kad jie atitiktų minėtų TAS reikalavimus.

Be to, bendrovės konsoliduotuosiuose metiniuose pranešimuose atskleidė ne visą reikalaujamą informaciją bei nevisiškai atsižvelgė į Alternatyvių veiklos rodiklių gairių reikalavimus, todėl pažeidė Lietuvos banko valdybos nutarimu patvirtintas Informacijos atskleidimo taisykles.

Lietuvos bankas nurodė AB „Grigeo“ ir Telia Lietuva, AB, viešai pranešti apie Lietuvos banko sprendimą. Tai bendrovės jau padarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją