Tuo tarpu nerimas dėl JAV vyriausybės uždarymo apribojo akcijų rinkų augimą po stiprių bankų pajamų rezultatų paskelbimo.

Svaras sustiprėjo euro ir JAV dolerio atžvilgiu po to, kai Th. May nedidele balsų persvara atsilaikė minėtame balsavime. Balsų santykis buvo 325-306. Tai įvyko praėjus dienai po to, kai politikė triuškinamai pralaimėjo balsavimą dėl jos „Brexito“ susitarimo.

Bendruomenių Rūmai atmetė Th. May planą, skirtą Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos sąlygoms. Tai pakurstė spekuliacijas apie tai, koks toliau bus „Brexito“ scenarijus.

Šiame kontekste prognozuojamas kitas referendumas arba pasitraukimo iš Bendrijos termino pratęsimas. Tai labiau tikėtina negu prasčiausias „Brexito“ be susitarimo scenarijus.

„Rinkose tikimasi, kad bus gauta daugiau laiko deryboms, mažiau tikėtina, kad bus sunkus, ekonomiškai žalingas „Brexitas“ arba „Brexito“ visai nebus“, - sakė „AJ Bell“ investicijų direktorius Russas Mouldas.

Tuo tarpu Jungtinėse Valstijose investuotojus padrąsino lengvai analitikų lūkesčius pranokę „Bank of America“ ir „Goldman Sachs“ pranešimai apie pajamas. „Goldman“ akcijų vertė pakilo beveik 10 proc., o „Bank of America“ - šoktelėjo 7,2 proc.

Remiantis Federaliniu atsargų banku (FED), JAV ekonomika parodė, kad politinė ir prekybos nežinomybė pakenkė verslo pasitikėjimui, nors augimas tęsiasi.