Turto tyrimų bendrovės „Wealth-X“ atliktas 540 tūkst. turtingųjų, kurių turtas yra tarp 1 mln. ir 30 mln. dolerių, tyrimas leido įmonei prognozuoti, kuriose šalyse naujų milijonierių skaičius per ateinančius 5 metus augs labiausiai. Tyrimo metu taip pat atsižvelgta į dabartinę valstybių ekonominę padėtį, populiacijos augimo prognozes ir planuojamas investicijas.

Tyrimo duomenys rodo, kad Nigerijos milijonierių skaičius augs labiausiai - ateinančius 5 metus šalyje turtuolių daugės net 16,3 proc. per metus. Antroje ir trečioje vietoje atsidūrė Egiptas ir Bangladešas. Šalyse milijonierių skaičius augs atitinkamai 12,5 ir 11,4 proc. per metus. Kitos šalys, atsidūrusios labiausiai augančio milijonierių skaičiaus dešimtuke, buvo Vietnamas, Kinija, Kenija, Indija ir Filipinai.

Tuo tarpu kiek netikėtai penktoje sąrašo vietoje atsidūrė Lenkija. Lietuvos kaimynės milijonierių skaičius, prognozuojama, augs net 10 proc. per metus. Nedaug nuo Lenkijos atsiliko ir Ukraina, užėmusi dešimtą vietą. Nepaisant konflikto su Rusija ir Krymo aneksijos, Ukrainos milijonierių skaičius augs 9,2 proc. per metus.

Pasak tyrimą vykdžiusios bendrovės, Lenkija ir Kenija nustebino milijonierių skaičiaus augimu, nes šios šalys nepriklauso tradicinėms besivystančių ekonomikų šalių organizacijoms, kaip BRICS (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrikos Respublika) ar MINT (Meksika, Indonezija, Nigerija ir Turkija).

Kaip pažymėjo tyrimą atlikę specialistai, įvairių valstybių milijonierių turto šaltiniai yra įvairūs. Išteklių gausios šalys, kaip Nigerija ir Egiptas, tikėtina, milijonierius „kepa“ eksportuodamos energetinius išteklius. Tuo tarpu Bangladešo milijonierių skaičius auga dėl sparčios urbanizacijos ir investicijų į infrastruktūrą.

Vietnamas, Indija, Filipinai ir Kenija taip pat džiaugiasi struktūrinių investicijų vaisiais. Tuo tarpu Ukrainos ir Lenkijos milijonierių skaičius, tikėtina, didės dėl technologijų bumo šalyse, teigiama „Wealth-X“ tyrimo ataskaitoje.

Azijos milžinės Kinijos turtingieji ir toliau gaus naudos iš vyriausybės ekonominės politikos, nukreiptos į vidaus ekonomiką. Prognozuojama, kad Azijos galiūnė per ateinančius 5 metus taps 32 iš 40 turtingiausių pasaulio miestų namais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)