Svaras priartėjo prie beveik dvejų metų žemumų po to, kai Jungtinės Karalystės vyriausybės pasiūlymas dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos sąlygų antradienį buvo atmestas, bet minėta valiuta greitai atsitiesė, nes prekeiviai manė, jog „pasitraukimo be sutarties“ vis tiek nebus.

Nors Azijos prekyboje svaras šiek tiek susilpnėjo, pavyko išvengti daugelio analitikų prognozuoto didžiulio nuosmukio.

Prognozuojama, kad Th. May trečiadienį laimės balsavimą dėl nepasitikėjimo, bet reikės pradėti tartis, kaip bus elgiamasi toliau.

Analitikai teigia, kad Th. May galėtų paprašyti atidėti kovo 29 dienos Didžiosios Britanijos pasitraukimą, nes ji esą bandys pasiekti kuo geresnį susitarimą su kolegomis Europos Sąjungoje. Esama spekuliacijų ir apie visuotinius rinkimus ar net kitą referendumą.

„Dabar tarsi atsitraukiama nuo „kietojo“ „Brexito“ galimybės ir judama kitų pasirinkimų, kaip atidėjimas ar antras referendumas, link. Tai palaiko svarą“, - sakė Gavinas Friendas iš Nacionalinio Australijos banko.

Nuotaikos Azijos akcijų rinkose trečiadienį buvo prieštaringos po antradienio šuolio, kurį pakurstė Kinijos planai apkarpyti mokesčius ir tokiu būdu paskatinti stringančią ekonomiką.

Prekeiviai taip pat nuogąstavo, kad JAV vyriausybės uždarymas tęsiasi jau ketvirtą savaitę ir kol kas susitarti nepavyksta.

Tokijo akcijų indeksas prarado 0,7 proc. savo vertės. Honkongo akcijų indeksas sumažėjo 0,2 proc. po 2 proc. šuolio antradienį. Šanchajaus akcijų indeksas taip pat smuktelėjo 0,2 proc.

Sidnėjaus akcijų indeksas augo 0,1 proc. Singapūro ir Seulo akcijų indeksai savo vertę padidino 0,2 proc. Velingtono akcijų indeksas stiebėsi 0,5 proc.

Investuotojai dabar rengiasi įmonių rezultatų skelbimo sezono pradžiai ir yra sunerimę, kad Kinijos ir JAV prekybos karas gali susilpninti finansinius rodiklius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)