M. Draghio įspėjimas pasirodė tuo metu, kai nerimas ir taip kyla dėl lėto Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos ekonomikų augimo, kurį stabdo „Brexit“ neapibrėžtumas ir JAV bei Kinijos prekybos karas.

„Pastarojo laikotarpio ekonomikos plėtra buvo silpnesnė, nei tikėtasi, o rizikos, ypač - susijusios su pasauliniais faktoriais, išlieka reikšmingos“, - Europos Parlamento (EP) nariams Strasbūre sakė M. Draghis.

„Taigi nėra vietos atsainiam požiūriui. Vis dar reikalingas nemažas finansinis euro zonos skatinimas“, - EP kalbėjo ECB vadovas.

ECB gruodį užbaigė didžiulę vyriausybių ir įmonių vertybinių popierių pirkimo programą, skirtą sustiprinti ekonomikos augimą ir iki banko tikslo, siekiančio 2 proc., padidinti infliaciją.

Pagal pinigų spausdinimo programą, ECB į euro zonos ekonomiką per beveik ketverių metų laikotarpį įliejo daugiau nei 2,6 trln. eurų. Programos pabaiga reiškia, kad užbaigiamas nuo pasaulinės finansų krizės užsilikęs ekonomikos stiprinimas.

Tuo tarpu M. Draghis pabrėžė, kad ECB ir toliau užtikrins stabilią euro zonos ekonomiką, palaikydamas nulines bazines palūkanų normas ir reinvestuodamas lėšas, gautas iš vertybinių popierių, kurių terminai pasibaigė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)