DELFI gavo laiškų, kuriuose piktinamasi tokiu bendrovių sprendimu.

„Šiandien gavome laišką, kad didieji Lietuvos kelionių organizatoriai atšaukia skrydžius į Tenerifę iki pat gegužės mėnesio. Visiems, įsigijusiems keliones, siūloma keisti kryptis“, – rašoma viename jų.

Pasikeitimai – įprasta praktika

DELFI kreipėsi į kelionių organizatorius „Novaturas“ ir „Tez Tour“. Pasirodo, kelionės išties atšaukiamos.

Bendrovės „Novaturas“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė teigė, kad pokyčius lėmė sumažėjęs keleivių skaičius šia kryptimi.

„Į Tenerifę savo klientus skraidiname žiemos atostogų sezono metu. Šią kryptį savo klientams siūlome iki šių metų kovo mėnesio. Tenerifės programa buvo optimizuota atsižvelgiant į pasikeitusius rinkos poreikius.

Žiemos sezono metu šiltų ir saulėtų kraštų gerbėjai renkasi Tenerifės ir Egipto kurortus. Egipto 2017–2018 metų žiemos atostogų sezono programa lyginant su 2016–2017 metų žiemos sezonu augo daugiau negu dvigubai. 2018-2019 metais irgi suplanuotas programos augimas“, – sakė ji.

Tuo metu „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė taip pat pripažino, kad pokyčius lėmė sumažėjusi kelionės į Tenerifę paklausa, tačiau atkreipė dėmesį ir į technines vežėjų galimybes.

Tez Tour

„Pereinant iš žiemos sezono skrydžių programos į vasaros, atliekamos skrydžių tvarkaraščio korekcijos, atsižvelgiant į technines vežėjų galimybes bei kelionių paklausą.

Užsakomųjų skrydžių programos korekcijos yra įprasta kelionių organizatorių praktika“, – atkreipė dėmesį.

Siūlo kitas kryptis arba pinigus

„Tez Tour“ klientams, kurie buvo įsigiję keliones į Tenerifę, siūloma keliauti į kitą Kanarų salą – Fuerteventūrą.

„Tarp kitų galimų alternatyvų – Egiptas arba Jungtiniai Arabų Emyratai“, – mini ji.

„Novaturas“ vietoje Tenerifės siūlo rinktis keliones iš 2018-2019 m. žiemos sezono arba 2019 m. vasaros atostogų sezono krypčių.

„O tiems, kurie negali keisti atostogų planų – grąžinsime pinigus“, – tikina D. Zapkutė.

Pinigus grąžinti žada ir „Tez Tour“.
Tenerifė

„Jei klientai, įsigiję keliones į Tenerifę minėtuoju laikotarpiu, norėtų atgauti pinigus, jie bus grąžinti. Daugeliu atvejų tai yra pradinis įnašas, prasidedantis nuo 10 proc. nuo bendrosios kelionės vertės. Vis dėlto tikimės, jog pavyks pakeisti keliones alternatyviomis.

Atsiprašome keliautojų dėl šių pasikeitimų. Apgailestaujame, kad tenka keisti atostogų planus. Darome viską, kad surastume keliautojams tinkamas krypčių alternatyvas jiems palankiomis datomis“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)