J. van Zylas tikino, kad Th. May siūlomas susitarimas yra kertinis norint apsaugoti Jungtinės Karalystės (JK) automobilių pramonę. Jo teigimu, sutartis padėtų užkirsti kelią didžiulę žalą sukelsiančiam kietajam „Brexit“. „Toyota“ anksčiau buvo pranešusi svarstysianti atleisti dalį darbuotojų Didžiojoje Britanijoje, jei šalis iš ES pasitrauks be jokios sutarties.

Japonijos automobilių gamintoja, investuojanti 250 mln. svarų (280,73 mln. eurų) į naujųjų „Corolla“ gamybą Burnastone, nerimauja dėl galimų tiekimo grandinės sutrikdymų ir naujų tarifų įvedimo, nes dauguma JK pagamintų „Toyota“ automobilių yra eksportuojami į ES.

Kalbėdamas naujosios „Corolla“ pristatymo renginyje, J. van Zylas BBC teigė: „Nuo pat „Brexit“ pradžios sakėme, kad norime matyti prekybą be jokių barjerų ar muitų. Be abejo, taip pat norėtume, kad autopramonės reguliavimas būtų vienodas tiek ES, tiek ir Didžiojoje Britanijoje.„

„Šių dviejų dalykų mums reikia, norint užtikrinti, kad veiktume sklandžiai, kaip veikiame dabar“, - BBC sakė „Toyota“ vadovas Europoje.

„Svarbiausia „Brexit“ sutartyje yra tai, kad ji mums leistų išlaikyti konkurencingumą. Tuo tarpu įvedus muitus ar kitokius prekybos barjerus, išlaidos išaugtų, o mūsų konkurencingumas sumažėtų“, - pridūrė J. van Zylas.

Artėjant antradienio parlamento Bendruomenių rūmų balsavimui, Th. May ragino parlamentarus pritarti jos siūlomai „Brexit“ sutarčiai „valstybės labui“. Tačiau politikos apžvalgininkų ir ekonomistų teigimu, mažai tikėtina, kad Th. May antradienį triumfuos.

Verslo ministras Gregas Clarkas, dalyvavęs „Toyota“ renginyje, tikino, kad sutarties atmetimas padarytų žalą Didžiosios Britanijos verslui.

„Turime tęsti sėkmingas investicijas, kaip „Toyota“ gamykla Burnastone, o tam reikia laisvos prieigos prie ES rinkų ir sklandžios tiekimo grandinės užtikrinimo. Tik pasiekę šiuos dalykus gali be nerimo judėti „Brexito“ link“, - BBC sakė G. Clarkas.

„Manau, svarbu, kad parlamentas paklausytų žmonių, kuriančių darbo vietas visoje šalyje, ir veiktų atsižvelgdamas į jų nuomonę“, - BBC tikino verslo ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)