„Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina sudarė 59,91 JAV dolerio už barelį ir smuko 57 centais, arba 0,9 proc., nuo ankstesnės sesijos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina sumažėjo 47 centais, arba 0,9 proc., iki 51,12 JAV dolerio už barelį.

Kinijos eksportas gruodį sumenko 4,4 proc., palyginti su metais anksčiau. Tai -didžiausias mėnesio nuosmukis per dvejus metus, parodė oficialūs pirmadienį paskelbti duomenys. Jie atspindi tolesnį antros pagal dydį pasaulio ekonomikos lėtėjimą. Praėjusį mėnesį importas taip pat susitraukė, nukrisdamas 7,6 proc. Tai - didžiausias nuosmukis nuo 2016 metų liepos.

Silpni prekybos duomenys dar kartą patvirtina, kad antroje 2018 metų pusėje Kinijos ekonomika lėtėjo.

„Gamintojų kainų infliacija lėtėjo šešis mėnesius iš eilės ir prisidėjo prie kitų ženklų, rodančių „vėstantį“ Kinijos pramonės aktyvumą bei silpnėjančią pasaulinę paklausą“, - savo pranešime pažymėjo reitingų agentūra „Moody's“.

Vis dėlto gruodį Kinijos naftos importas išliko aukštas ir sudarė 10,31 mln. barelių per dieną. Jis išsilaikė virš 10 mln. barelių per dieną ribos jau antrą mėnesį iš eilės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją