Įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausanti „Lietuvos energijos gamyba“ skundė VKEKK sprendimą dėl nustatytos „Lietuvos energijos gamybos“ pagamintos elektros energijos supirkimo kainos 2015 metams, kurios dydis netenkino bendrovės, nes atitinkamai mažėjo 107 382 eurų lėšų išmokėjimas už VIAP teikimą.

VAAT pasisakė, kad nevertins VKEKK sprendimų ekonominio tikslingumo požiūriu, o tik pasisakys, ar konkrečiu atveju nebuvo pažeistas įstatymas ar kitas teisės aktas, ar administravimo subjektas neviršijo kompetencijos, taip pat ar teisės aktas neprieštarauja tikslams bei uždaviniams, dėl kurių institucija buvo įsteigta ir gavo atitinkamus įgaliojimus.

Pirmos instancijos teismas atmetė „Lietuvos energijos gamybos“ skundą kaip nepagrįstą. Sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Lietuvos energijos gamyba“ informavo, kad analizuoja ir vertina sprendime išdėstytus teismo argumentus ir nuspręs dėl galimo minėto teismo sprendimo skundimo apeliacine tvarka.