R. Pogorelis su DELFI pasidalino laišku, kurį sausio 7 dieną parašė „Booking.com“ vadovei Gillian Tans.

„2018 metų gruodžio 30 dieną iš mano „Swedbank“ sąskaitos bandyta pavogti 750 eurų. Laimei, to padaryti nepavyko, nes laiku apie tai pranešiau, o bankas nedelsiant ėmėsi veiksmų. Tučtuojau paprašiau mane informuoti, kur ir kada galėjo būti pavogti mano kredito kortelės duomenys“, – dėstė jis.

R. Pogorelis nurodė, kad sausio 3 dieną iš „Swedbank“ sulaukė atsakymo, kuriame teigiama, kad jo duomenų nutekėjimas gali būti susijęs su 2018 metų birželio užsakymu „Booking.com“.

„Vienintelė mano rezervacija tuo metu buvo viešbutis Tiandzino provincijoje, Kinijoje. Beje, problemų su šia rezervacija buvo dar kelionės metu.

Pirmiausia, tai nebuvo tipiška rezervacija, tai buvo specialus pasiūlymas, kuriame tarpininkavo Kinijos agentūra „Trip.com“. „Booking.com“ patvirtino šią rezervaciją, o pranešime dar buvo įspėta, jog viešbutis gali nežinoti apie mano atvykimą iki pat viešnagės išvakarių.

Kai atvykome į viešbutį, vadybininkas teigė, kad jokio mūsų užsakymo nemato. Negana to, esą buvo nurodyta neteisinga, per maža, kaina. Romantiška viešnage greta Didžiosios sienos tapo košmaru: vadybininkas mus kaltino netikra rezervacija ir reikalavo susimokėti dvigubai (galiausiai nusiderėjome iki 20 eurų)“, – pasakojo jis.

Tą patį vakarą R. Pogorelis dar bandė susisiekti su „Booking.com“, tačiau nesėkmingai. Sulaukė tik elektroninio laiško, kuriame į jį kreipiamasi kitu vardu, aiškinama, kad nepavyksta susisiekti telefonu.

Kitą dieną iš „Booking.com“ jis sulaukė žinutės, kurioje atsiprašoma dėl nepavykusios rezervacijos. Vėliau R. Pogorelis atgavo ir savo 14 eurų, kuriuos buvo sumokėjęs iš anksto.

Robertas Pogorelis

„Tačiau šio laiško tikslas ne apie tai, – toliau rašė R. Pogorelis. – Rugpjūčio pabaigoje grįžęs iš Kinijos kelis kartus bandžiau išsiaiškinti, kas konkrečiai atsitiko tą vakarą. Tačiau nesulaukiau jokio atsakymo, kol galiausiai gruodį iš manęs pabandė pavogti pinigų.“

Keliautojas paaiškino nežinąs, kas tiksliai kaltas dėl susiklosčiusios situacijos – pats „Booking.com“ ar jo partneriai Kinijoje, tačiau jis jiems patikėjo savo duomenis, todėl įmonė yra atsakinga tiek teisiškai, tiek morališkai.

„Suprantu (nors ir nepateisinu) tai, kad neatsakėte nepatenkintam klientui. Suprantu, kad ne visi jūsų klientų aptarnavimo specialistai yra vienodai kompetentingi. Suprantu, kad sistema kartais suklysta. Tačiau nesuprantu, kaip tokia geros reputacijos įmonė kaip „Booking.com“ negali užtikrinti savo kliento kredito kortelės duomenų apsaugos, o paprasta rezervacija gali privesti prie pasikėsinimo apvogti“, – rašė R. Pogorelis.

Jis paprašė paaiškinti, kokių priemonių bus imtasi, kad panašių situacijų ateityje nepasikartotų. Taip pat įspėjo, kad nesulaukęs išsamaus atsakymo, savo laišką paviešins.

Su „Booking.com“ nesusiję

R. Pogorelis atsakymo sulaukė sausio 8 dieną. Klientų aptarnavimo specialistas atsiprašė ir nurodė, kad rezervacijos metu pateikta kredito kortelės informacija saugiai persiunčiama „Booking.com“ partneriams viešbučiams.

„Tik jie turi tuos duomenis. Tikimės, kad mūsų partneriai viešbučiai laikosi įstatymų, valdydami šią informaciją“, – rašoma atsakyme.

DELFI kreipėsi į „Booking.com“ atstovus su prašymu plačiau pakomentuoti R. Pogorelio istoriją.

Jų atstovas nurodė, kad buvo atliktas išsamus tyrimas, kuris parodė, jog R. Pogorelio duomenis negalėjo nutekėti per „Booking.com“.

„Į duomenų apsaugą žiūrime labai rimtai. Nuolat tobuliname savo sistemas, kurios turi apsaugoti mūsų klientus ir partnerius. Šiuo atveju galime patvirtinti, kad per „Booking.com“ jokia informacija nenutekėjo.

Negalime spekuliuoti, kaip ar kada šio svečio duomenys atsidūrė pavojuje, nes tai neatsitiko mūsų platformoje. Klientai į mus kreiptis gali bet kuriuo paros metu ir mes jiems padėsime rasti sprendimą net ir tokiose retose situacijose kaip ši“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)