„Pateikta informacija kelia susirūpinimą. Jau yra daugiau argumentų susirūpinimui negu prieš tai. Daugiau negaliu detalizuoti“, – BNS pareiškė S. Jakeliūnas.

„Laukiam daugiau informacijos. Tiek iš Valstybės saugumo departamento (VSD). Kalbėsime su Lietuvos banku. Vienas susitikimas suplanuotas vasario pradžioje, bet gali būti ir anksčiau“, – tvirtino komiteto vadovas.

Kaip skelbia Elta, S. Jakeliūnas FNTT informaciją dėl „Revolut“ perduos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK).

„Atsakymas atėjo vakar, susipažinau. Taip pat informavau, kad ir kiti Biudžeto ir finansų komiteto nariai, taip pat NSGK nariai susipažintų. Informavau NSGK pirmininką (Vytautą Baką. - ELTA), nes ten gali būti dalykų, kurie jų kompetencijos sritis liečia. Su Vytautu Baku kalbėjau ir informavau asmeniškai, kad toks raštas yra, ir parekomendavau susipažinti“, - Eltai sakė S. Jakeliūnas.

S. Jakeliūnas į FNTT ir VSD dėl „Revolut“ veiklos kreipėsi gruodžio 21 dieną, netrukus po to, kai „Revolut“ specializuoto banko licenciją suteikė Lietuvos bankas. Anot S. Jakeliūno, tokį sprendimą paskatino dvi priežastys.

„Dėl banko verslo modelio ir vieno iš banko vadovų viešai pateikto vertinimo, kaip jie ketina pritraukti klientus ir dalinti paskolos, remdamiesi greitais ir neva technologiniais sprendimais. Kita informacija, pasirodžiusi viešai, kad tarp banko akcininkų gali būti su Rusijos politika susijusių asmenų. Noriu, kad būtų patvirtinta arba paneigta, ar tai yra tikri faktai, ar ne“, – anksčiau BNS sakė S. Jakeliūnas.

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas žiniasklaidai tvirtino, kad „Revolut“ rizikos vartotojams nekelia ir atvirkščiai – didina konkurenciją.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)