Numatoma, kad prie Europos Parlamento protestuos apie 600 vežėjų iš Bulgarijos, Rumunijos, Vengrijos, Lenkijos ir Lietuvos. Protesto akciją organizuoja Bulgarijos vežėjų asociacija.

Susirūpinimą vežėjams kelia Mobilumo paketo reikalavimas periodiškai grąžinti krovininę transporto priemonę į registracijos šalį.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ teigia, kad vien tik šio reikalavimo įgyvendinimui vairuotojai kelyje užtruks ištisas savaites, be to, vilkikai bus priversti nuvažiuoti iki 45-75 proc. ilgesnį atstumą, sumažės pervežimų sektoriaus veiklos efektyvumas, o anglies dvideginio išmetimas į atmosferą padidės 100 tūkst. tonų.

Trečiadienį susisiekimo ministras Rokas Masiulis Mobilumo paketą aptarė su Europos komisare Violeta Bulc, susitikime taip pat dalyvavo Bulgarijos, Lenkijos ir Vengrijos transporto ministrai.

Anot R. Masiulio, dabartinis Mobilumo paketo variantas rodo, kad dalies ES valstybių nacionaliniai interesai keliami aukščiau už bendros Europos rinkos interesus, o pernelyg skubotai parengti dokumentai gali pažeisti laisvo prekių judėjimo ir sąžiningos konkurencijos principus bei turėti rimtų ekonominių pasekmių.

ES rengiamu Mobilumo paketu siekiama reglamentuoti kelių transporto vežėjų galimybes verstis profesine veikla, pateikimą į krovinių vežimo rinką, nustatyti vairuotojų komandiravimo, poilsio laiko ir kitas socialines taisykles.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)